premiere film krishnamurti the chosen one

Op zondag 27 januari om 14:00 vind de premiere plaats van de nieuwste film over de Indiase filosoof en wereldleraar Jiddu Krishnamurti in het Europa Ayurveda Centrum in Witharen.

In de twintiger jaren van de vorige eeuw bezochten duizenden mensen vanuit de hele wereld de hanzenstad Ommen om de jonge Indiase filosoof Jiddu Krishnamurti te ontmoeten. Er was geen internet, facebook of twitter nodig om letterlijk duizenden mensen te mobiliseren om naar deze jongeman toe te gaan. De in India geboren filmmaker Vighnesh M. Peters – net zo oud als destijds Krishnamurti was – is gefascineerd door het leven en werk van deze filosoof.

Mijn geboorte is indirect verbonden aan Krishnamurti

Het is Krishnamurti geweest die destijds zorgde dat zijn Nederlands vader naar India kwam, zijn moeder ontmoette en trouwde. Ook bij de familie Kluwer, goede vrienden van zijn ouders, valt Krishnamurti’s naam nog regelmatig in allerlei discussies. De uitgever Kluwer, later Ankh Hermes is de grootste uitgever op het gebied van Nederlandse boeken over Krishnamurti. Daarmee hebben zij een pioniersrol vervuld om de leer van deze Indiase filosoof ook voor de Nederlanders te ontsluiten.

Kasteel Eerde cadeau

Baron Philip van Pallandt was zo onder de indruk van deze Indiase filosoof dat hij in 1924 zijn kasteel en een stuk grond cadeau gaf aan Krishnamurti om zijn volgers te kunnen ontvangen. Jiddu Krishnamurti (geboren in India 12.05.1895) werd als kind ‘herkend’ door de internationale leden van de Theosofische Vereniging en opgevoed als de toekomstige wereldleraar. Waar na hij de hele wereld heeft rondgereisd om mensen te inspireren en filosofische levensinzichten te geven via zijn intrigerende lezingen.

Wat is er nog over van de leer van Krishnamurti

Wat voor persoon was Krishnamurti en wat voor invloed heeft hij gehad op mensen? Dat was de voornaamste vraag van Vighnesh. Hij heeft zich beperkt tot het beantwoorden van deze vraag door twee families te interviewen. In deze film zijn beide families aan het woord over de invloed die Krishnamurti’s boodschap had op hun levens. Dat ieder mens uniek en volkomen vrij is en dat de waarheid een land is zonder paden. De film laat Kasteel Eerde zien zoals het er nu uitziet en de wandelpaden waarover Krishnamurti liep toen dit zijn thuis in Nederland was.

Uniek beeldmateriaal

De film bevat uniek beeldmateriaal van Krishnamurti zelf. Dit beeldmateriaal is ter beschikking gesteld door de Krishnamurtiverenigingen in Engeland en Amerika.

Film premiere

Op zondag 27 januari 2013 om 11:30 en om 15:00 is de première van deze intrigerende film in de filmzaal van het Europa Ayurveda Centrum Witharenweg 9, 7738 PE, Witharen.

Voor aanvullende informatie kunt u mij bereiken op 0523-744004 of direct op 06 52416523

Cornelis Peters

Directeur EAC

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.