ponys in actie op sallandse ruiterdagen

Bijna driehonderd ponyruiters en amazones kwamen op woensdag 2 en donderdag 3 januari naar Manege Bartels in Mariënheem om deel te nemen aan de Sallandse Ruiterdagen. Elke deelnemer reed met zijn of haar pony twee parcoursen met als doel zich te plaatsen voor de finale op de afsluitende avond.

Johan Wolff maakte mooie platen van het evenement.

In de M/Z/ZZ finale wisten maar liefst 13 van de 23 deelnemers foutloos te blijven in de eerste omloop. Om in de prijzen te vallen moest er dus op volle snelheid en met korte wendingen gereden worden in de barrage. Leontine Bruin met haar pony Scapa Sb, lid bij de Enkruiters uit Wilp, was de snelste foutloze combinatie.

Even later beten de allerkleinsten de spits af in de B/L finale voor de categorie ABC. Met gespannen gezichten loodsten de ruitertjes en amazones hun pony’s door het parcours. Skye Morssinkhof van ponyclub de Bosrakkers uit Hulshorst was in topvorm. Met haar pony Twinsy werd ze eerste en met haar andere pony Sterloin eindigde ze uiteindelijk op de vierde plaats. Ook Susanne Zaalberg, lid van de organiserende vereniging de Heemruiters, mocht na afloop in de ring verschijnen voor de prijsuitreiking. Zij behaalde een nette vijfde plaats met haar pony Kiki.

Als laatste stond de B/L finale voor de categorie D/E op het programma. Ook in de barrage van deze klasse was de spanning om te snijden. Lange tijd ging Heemruiter Janine Kempers aan de leiding, maar op het laatste moment werd haar tijd toch nog verbeterd door Stijn Roelink van de Grensruitertjes uit Lattrop.

Traditiegetrouw werden de drie winnaars aan het einde van de finale-avond uitgebreid in het zonnetje gezet. Tijdens een officiële huldiging kregen zij de felbegeerde Gouden Aar bokaal en maakten een ereronde door de piste in een arrenslee onder luid applaus van de toeschouwers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.