overeenkomst nieuwe bewoners elckerlyc

Muziekvereniging de Bergklanken uit Luttenberg en de Sallandse accordeonvereniging Accordeola hebben afgelopen week hun gebruikersovereenkomst met het stichtingsbestuur van Elckerlyc ondertekend. De vernieuwbouw van het Luttenbergse gemeenschapscentrum is inmiddels van start gegaan en zal naar verwachting in augustus zijn afgerond, zodat de verenigingen vanaf begin september hun intrek in de nieuwe muziekruimte van Elckerlyc kunnen nemen.

Ronald Grotenhuis en Riet Koggel, beiden bestuurslid van De Bergklanken, zijn opgelucht dat ze een nieuw onderkomen hebben gevonden. Op dit moment repeteert de muziekvereniging in de oude gymzaal op het Luttenbergse schoolterrein, maar die zaal staat op de nominatie om te worden gesloopt. “Voor ons vormt het nieuwe Elckerlyc een kans om meer in contact te treden met de andere culturele verenigingen van Luttenberg. We hopen op een mooie wisselwerking met de andere gebruikers van Elckerlyc.”

Accordeola heeft circa vijftien leden uit heel Salland en oefent nu nog in De Mozaïek in Lemelerveld. Volgens bestuursleden Henneke van Zitteren en Sonja Roessink is er een groot voordeel van het gebruik van Elckerlyc: “we hoeve zometeen geen trappen meer te lopen met de accordeons. Daarnaast zou het mooi zijn als we ook weer enkele leden van de oude Luttenbergse accordeonvereniging Allegro enthousiast kunnen maken om de accordeon weer op te pakken. Die opgeheven vereniging had heel veel leden.”

Momenteel biedt Elckerlyc onder andere onderdak aan Jeugdgroep Aksie, toneelvereniging Luto, motorclub The Caveriders, het Kinderwerk, het Ouderenwerk en de Schildersclub. Ook vinden er tal van activiteiten plaats zoals bingo’s, dansavonden, concerten, vergaderingen en kinderfeestjes. Waarschijnlijk zullen de huidige gebruikers enige overlast van de bouwwerkzaamheden ondervinden, maar in goed overleg wordt er voor een passende oplossing gezorgd.

In het kader van duurzaamheid wordt er een groot aantal zonnepanelen op het dak geplaatst. Deze elektriciteit wordt onder andere gebruikt om de warmtepomp van energie te voorzien, die warmte uit grondwater gaat halen. Deze warmte wordt weer benut voor de vloerverwarming. Op deze wijze hoopt het bestuur de almaar stijgende energierekening flink naar beneden te kunnen brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.