ophof kan wennemars net niet bijhouden

Edwin Ophof kon oud-wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars zondag net niet bijhouden tijdens de crossloop in Heeten. De Raalter sportschoolhouder moest op de 10 kilometer 16 seconden op de Dalfsenaar toegeven. Wennemars won overigens niet, want Johan Kats bleef hem ruim een minuut voor.

Bovengenoemde heren vormden wel de top drie van het klassement.

Kats won dus zijn tweede wedstrijd dit weekend, want zaterdag schreef hij ook de Veldloop in Heino op zijn naam. Bij de dames waren de grote afwezigen van zaterdag, zondag wel present in Heino. Irene Kalter was het snelst op de tien, Tess Boekema werd tweede.

Patty den Ouden toonde op de 6 kilometer bij de dames aan dat ze oppermachtig is. Ze won met bijna drie minuten voorsprong op de nummer twee. Bij die afstand voor de heren was het Seb Wiggemans die als eerste over de streep kwam.

De jeugdloop bij de meisjes kent een Raalter winnares: Merel Loomans. Bij de jongens won Abdulwahid Kaya uit Rijssen.

Wie overigens denkt dat twee wedstrijden van het crosscircuit in één weekend teveel is, heeft het fout . Want allebei de lopen trokken dit weekend meer dan een half duizend deelnemers. Naar Heeten togen zondag 602 hardlopers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.