Home / archiefcentraal / open dag bij obs de holsthoek

open dag bij obs de holsthoek

OBS de Holsthoek in Den Nul houdt op vrijdagmorgen 11 januari de jaarlijkse open dag. Van 9.00 tot 12.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen bij de groepen van de basisschool. Een bijzonder punt is de combinatiegroep 1-2-3, waar begin de schooljaar mee gestart werd. Het concept is inmiddels geëvalueerd door ouders en leerkrachten en tot nu toe blijkt iedereen erg tevreden.

“Door middel van een strakke organisatie met veel coöperatieve werkvormen (samenwerkend leren) ontwikkelen de kinderen spelenderwijs zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Tijdens korte instructies wordt het leerproces begeleid”, aldus Claudia Diepstraten, directeur van de basisschool. Hierbij gaat de Holsthoek uit van het uitleggen van vaardigheden aan en samenwerken met medeklasgenoten. De kinderen van groep 1-2 worden gemotiveerd en gestimuleerd tot beginnende letter- en cijferkennis. De kinderen van groep 3 hebben de mogelijkheid om af en toe nog lekker te spelen. “In praktijk zien we de behoefte steeds minder worden. Er ontstaat spelenderwijs een overgang van spelen naar leren.”

“Tijdens de open dag willen wij graag onze werkwijze laten zien. Tevens kun je genieten van de gezellige uitstraling, onze aandacht voor de natuur en hoe elk kind een bloem is in onze bloementuin.”

Nieuwsgierig geworden? OBS de Holsthoek bevindt zich aan de Holstweg 29 in Den Nul en is te bereiken via 0570-561616.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.