open avond bij oostenwind

Basisschool Oostenwind houdt op dinsdag 22 januari een open avond. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden kennis maken met het nieuwe, frisse en flexibele onderwijsconcept waarin het draait om persoonlijke ontplooiing en de kracht van samenwerking.

Na de start in september (zie dit artikel artikel )kreeg Oostenwind de wind in de zeilen. Een nieuwe koers waarbij uitgegaan wordt van verschillen tussen kinderen en ingespeeld wordt op onderwijs voor de maatschappij van morgen. Een school waar kinderen gevolgd en gestimuleerd worden in hun ontwikkeling door een breed onderwijsaanbod en een uitnodigende leeromgeving.

Onder het motto ‘ruimte waar kan, begeleiding waar nodig’ werken de leerkrachten in verschillende ruimtes samen om de gestelde onderwijsdoelen te behalen.

Oostenwind laat zien dat het werken aan de doelen van het onderwijs ook op een andere manier kan. Centraal staat deze periode het kernconcept ‘tijd’ en ‘ruimte’. Dat door de draaiing van de aarde dag en nacht ontstaan weten kinderen in unit 1 (4 – 6 jaar). Dat de zwaartekracht van de maan invloed heeft op eb en vloed kunnen kinderen van unit 2 (6-9 jaar)vertellen. Het begrijpen van het geologische begrip ‘overstroming’ leren de kinderen aan de hand van het bouwen van dijken in de watertafel tot het brengen van een bezoek aan het project ‘ruimte voor de rivier’ in Deventer en een gastles van het Waterschap. Ondertussen passen de kinderen de geleerde vaardigheden op het gebied van lezen, taal en rekenen toe in deze onderwijssituaties.

De open avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De deuren van Oostenwind en van de andere Raalter basisscholen staan ook open op woensdagmorgen 23 januari van 9.00 tot 11.30 uur voor nieuwe ouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.