op zijn vroegst op woensdag schaatsen

We kunnen op zijn vroegst op woensdag op natuurijs schaatsen. Dat maken we op uit een belronde langs de verschillende ijsverenigingen in de regio. Normaal gesproken is het een strijd tussen Elshof en Lemelerveld om als eerste open te gaan. De voorzitter van de vereniging in Elshof zet in op woensdag, de voorzitter uit Lemelerveld houdt nog even zijn mond.

“Ik kan er nog niks over zeggen. We komen morgenvroeg voor het eerst bij elkaar,” stelt voorzitter Bouwhuis van IJsvereniging Lemelerveld. Vanuit Elshof horen we: “Het vriest nog niet hard genoeg. We hebben zeker nog één, misschien wel twee nachten vorst nodig. Ik denk dat we woensdag en anders donderdag voor het eerst open kunnen. Ik gok op woensdag.” Eerder schaatsen dan woensdag wordt hem niet volgens voorzitter Krijt. “Morgen is echt zeer onwaarschijnlijk. Ik ben er gister nog geweest en toen lag er nog een klein stukje open en daar zwommen zwanen in.”

In Heino verwachten ze zelfs woensdag nog niet open te kunnen. “Vanavond om 19.00 uur komen we voor het eerst bij elkaar. Ik ben bang dat de ijslaag nog te dun is en dat sneeuwlaagje doet de baan ook geen goed. Het moet nog een paar nachten behoorlijk vriezen voordat we open kunnen,” stelt de voorzitter van IJsclub Ter Heijne, Harry Veldkamp.

Het verschil tussen de baan in Heino en die in Lemelerveld en Elshof zijn volgens Veldkamp de ligging. “De banen in Elshof en Lemelerveld liggen minder beschut dan die in Heino. Dat houdt in dat wij vaak een paar dagen later open kunnen, maar dat er bij ons langer doorgeschaatst kan worden als de dooi intreedt.”

Ook op de baan in Raalte lijkt het schaatsen de komende dagen nog niet mogelijk. Zondagmiddag twitterde iemand van de ijsbaanvereniging dat de baan al wel dichtgevroren was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.