oostewechel niet tippe is het probleem

kelijk probleem is echter sportcomplex Tijenraan.”

“Wat mij opviel is dat de enkele insprekers tijdens de raadspleinsessie geen enkel vertrouwen uitspraken over het college en benadrukten dat zij heel graag zien dat het vervolgproces door een externe partij wordt uitgevoerd. De wethouder benadrukte met een ‘halleluja’-verhaal dat wanneer de sportdienst wordt verzelfstandigd het allemaal goed komt, waardoor het falen van het college de laatste jaren naar de achtergrond werd gedrukt,” aldus het raadslid.

“Een feit is dat er de afgelopen 4 jaar 5 wethouders verantwoordelijk zijn geweest voor de afdeling sport en er in deze jaren terecht veel wantrouwen is ontstaan bij de sportorganisaties en sporters. Denk aan het gedoe rondom kunstgras. Ook is Vitaal Salland van mening dat er geen krachtdadige regie en visie is doorgevoerd door het college. Diverse rapporten zijn er gemaakt, waarbij het voor Vitaal Saland erg verwarrend overkomt, de diverse tegenstrijdigheden tussen de ene en andere conclusies en adviezen zijn aan de orde van de dag. Wel is duidelijk dat het voor zwembaden een hele kunst is om jaarlijks een sluitende exploitatie te kunnen tonen en dat ambtelijke organisaties en zwembaden vogens de wethouder eigenlijk niet bij elkaar horen en daarom het proces van verzelfstandigen hem niet snel genoeg kan gaan.”

De mening van Vitaal Salland is dat het college eerst orde op zaken moet stellen om daarna te spreken over de vervolgstappen. “Ook Raalte 2.0 blijkt onduidelijkheid in de hand te werken doordat verantwoordelijkheden in de organisatie zijn verlegd en het ambtelijk apparaat naar mijn mening niet goed meer weet wat er van hun verwacht wordt. Meteen dacht Vitaal Salland aan het rapport van de rekenkamercommissie waarbij dezelfde conclusies zijn gesteld over het functioneren van het grondbedrijf.

“De oproep van Vitaal Salland aan het college is om direct de zinvolle adviezen uit te werken en te implementeren en niet achterover te gaan leunen. Elke verbetering en reductie in de kosten is winst voor de Raalter bevolking. Ook een winstpunt is dat de wethouder aangaf dat een goede communicatie van essentieel belang is in tijden van verandering na vragen vanuit Vitaal Salland. Vitaal Salland is van mening dat alle sporters in Raalte betrokken moeten blijven welke veranderingen de komende jaren in Raalte staan te gebeuren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.