niet alleen puin en hout in stortgat heesweg

In het stortgat dat is aangetroffen op het perceel aan de Heesweg 44/44a in Raalte zijn niet alleen boomstronken, bouwpuin, stukken pvc-buis en asbest aangetroffen. In het gat werden ook een fietsframe, brommeronderdelen, gewapende betonpalen, houten gebinten, een vat met daarin vermoedelijk opgedroogde verf en veel lege stikstofzakken aangetroffen. Dat staat in een e-mailbericht van de gemeente Raalte.

In totaal werd er uit het stortgat op het vroegere perceel van voormalig wethouder Haarman 1980 ton afval gehaald. Dat komt neer op 1320 kubieke meter.

Raalte kocht de grond in 2006 van Haarman met het oog op uitbreiding van bedrijventerrein De Zegge. Haarman was destijds nog geen wethouder, maar zat in de gemeenteraad. Hij legde zijn functie tijdelijk neer om zo de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Toen in mei 2012 tijdens de sanering van het perceel op het stortgat werd gestuit, werd duidelijk dat er vele honderdduizenden euro’s nodig zouden zijn om het perceel te reinigen. In september stelde het Raalter college van B&W toenmalig wethouder Haarman aansprakelijk voor de meerkosten die de sanering met zich mee zou brengen. Haarman trad vervolgens af om zich te kunnen verdedigen tegen de aansprakelijkheidsstelling.

Haarman ontkende dat hij wist van het stortgat. In het stortgat werden echter wel twee PVC-buisjes aangetroffen met een productiecodering van het jaar 1989. Toen was Haarman al werkzaam op de toenmalige varkenshouderij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.