negenhonderd nieuwe lantaarns voor heino

Heino krijgt negenhonderd nieuwe straatlantaarns. De plaatsing van de lantaarns vangt in het voorjaar van 2013 aan. De Abbink Groep uit Vriezenveen voert het werk uit. Vooraf organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. Die vindt plaats op 20 maart in zaal Oortwijn, tussen 16.00 uur en 19.00 uur.

De huidige straatverlichting is na 30 jaar aan vervanging toe. Hij is storingsgevoelig, niet energiezuinig en verouderd. In totaal worden ruim 900 lichtmasten vervangen. De huidige lichtmasten hebben oude lamptypes die oranje licht geven. Deze worden vervangen door lichtmasten van vier, zes en acht meter die voorzien zijn van nieuwe armaturen.

De nieuwe verlichting is dimbaar en heeft energiezuinige LED-lampen die wit licht geven. Dit witte licht zorgt ervoor dat kleuren beter herkenbaar zijn. Door het plaatsen van een dimmer kan extra energiebesparing en lagere uitstoot van CO2 worden gerealiseerd. Hierdoor wordt de levensduur van de lampen langer. In de avond- en ochtendspits is het belangrijk dat de lichten op volle sterkte branden, maar na de avondspits en ‘s nachts is dit niet nodig. De lichtmasten komen zoveel mogelijk op de huidige locatie, maar het is ook noodzakelijk dat lichtmasten worden ver- of bijgeplaatst. Op die manier voldoet de gemeente aan de huidige richtlijnen en normen. Het plaatsen van extra lichtmasten draagt bij aan betere verkeers- en sociale veiligheid.

Een uitwerking van de planning vind je op staging2.raalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.