nationale boomfeestdag ook weer in raalte

Raalte gaat weer deelnemen aan Nationale Boomfeestdag. Dit nationale evenement wordt, na een aantal jaren van afwezigheid, ook in Raalte weer gehouden. Dit jaar op 20 maart.

Initiatiefnemers Adri de Vries en Ed van der Schaaf van Groei en Bloei afdeling Salland hebben in samenwerking met de Gemeente Raalte de handen in één geslagen om deze traditie in ere te herstellen.

Het gezamenlijk organiseren van de Boomfeestdag sluit aan bij het uitgangspunt van de gemeente om nieuwe verbindingen te zoeken met de in Raalte actieve maatschappelijke instellingen en verenigingen. De gemeente biedt hiermee ondersteuning aan initiatieven vanuit de bevolking.

Groei en Bloei heeft zich ten doel gesteld om jaarlijks kinderen van groep 6 of 7 van een basisschool binnen de gemeente kennis en respect bij te brengen ten aanzien van bomen in hun directe leefomgeving.

Dit jaar wordt de Boomfeestdag samen gevierd met de kinderen van groep 7 van Katholieke Basisschool Esmoreit in Luttenberg. De aanplant van bomen en heesters in de nieuwe Luttenbergse woonwijk Borgwijk vormt onderdeel van een feestelijke ochtend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.