misha politiek doodziek niet sportbedrijf

“Niet het Sportbedrijf is doodziek, maar de politiek.” Dat zegt Ben Misha van de partij 1voorAllen. Uit onderzoek zou blijken dat niet, zoals eerder werd aangenomen, de Tippe het probleem is, maar Tijenraan. “Zoals enkele raadsleden nu reageren is te goedkoop. Zij geven Tijenraan nu de schuld. Het team van Sportbedrijf heeft zich jarenlang zes/zeven dagen in de week keihard ingezet voor de leefbaarheid in de regio. Het is niet eerlijk om nu modder te gaan gooien.”

Ook het team van het Sportbedrijf was niet zo blij met de uitlatingen van raadslid Ben Nijboer (VVD) die reageerde met harde woorden op het rapport. “Wat we vorig jaar al gezegd hebben, wordt nu klip-en-klaar bevestigd: niet De Tippe is het probleem, maar Tijenraan. En niet de sportaccommodaties zijn het probleem, maar het management. Er is teveel overhead, te duur personeel, er wordt niet efficiënt gewerkt, er is gesjoemeld met informatie. We hadden al zo onze twijfels, maar dit overtreft alles: het sportbedrijf is doodziek. Het voorstel van vorig jaar april om De Tippe af te stoten komt nu in een zeer bedenkelijk daglicht te staan.

De afgelopen jaren zijn er al drie wethouders weggegaan. Nijboer zei zelf in een artikel dat het slecht is dat sportorganisaties weer moeten dealen met een nieuwe portefeuillehouder. En nu geeft hij het Sportbedrijf de schuld.”

Misha: “De politiek is doodziek, niet het sportbedrijf. Met deze bezuinigingen wordt er geld op de korte termijn verdiend. Maar op de lange termijn,hebben toekomstige generaties met een kleine gemeente te maken en dikke schulden. Het is niet de schuld van het Sportbedrijf, maar van de politiek. Op de website van Drijver & Partner staat ook dat de exploitatie onder druk komt te staan door het opstappen van bestuurders, en in het rapport van Drijver & Partner word hier helemaal niks over gezegd. Ik vraag me af ‘is dit een bescherming van de politieke elite in onze gemeente?”

Bovendien vindt Misha het vreemd dat de gemeente een commercieel bedrijf heeft ingehuurd voor het onderzoek. “Het is een bedrijf in de publieke sector, dan moet het ook door een publieke ondernemer onderzocht worden. 1voorAllen vecht voor een gezonde en sterke gemeente in samenwerking met een gezonde en sterke private sector.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.