meisjes buurtzorg waren bureaucratie beu

Als we met de dames van Buurtzorg Raalte om tafel zitten, draait hun organisatie ongeveer anderhalve week. De eerste drie cliënten hebben zich inmiddels gemeld. Klandizie van hun vorige werkgever hebben de dames niet meegenomen. “We willen op onze eigen kracht cliënten werven, we hebben geen cliënten meegenomen van onze vorige werkgevers. Dat wil overigens niet zeggen dat cliënten niet uit eigen beweging naar ons overstappen,” verklaart Penninks.

De kracht van Buurtzorg zit volgens de dames in de kleinschaligheid: “We werken kostenbesparend, omdat we geen managementteam hebben, dat doen we allemaal zelf. We hebben dus de zorg en de organisatie in eigen hand. Dat heeft weer als voordeel dat we niet afhankelijk zijn van allerlei bureaucratische regels van een grote organisatie,” stelt Dini Kleinkoerkamp. “Je moet je in zo’n organisatie ook nog eens verantwoorden naar boven toe.” Een collega valt haar bij: “Eindelijk doen we weer waarvoor we opgeleid zijn: verplegen en verzorgen.”

Een anders pluspunt van Buurtzorg ten opzicht van andere thuiszorgaanbieders is volgens het team dat er niet alleen naar de professionele zorg gekeken wordt. “”In overleg met de cliënt wordt ook de familie, buurt of vriendenkring erbij betrokken. Zo valt er een mooie combinatie van mantelzorg en professionele zorg te maken.”

Over de band met andere thuiszorgorganisaties in de regio zijn de dames duidelijk. “We willen geen concurrentiestrijd, we richten ons op samenwerking. Dat willen we bereiken zonder rancune naar andere plaatselijke zorgaanbieders.”

Binnen drie maanden hopen ‘de meisjes van Buurtzorg’, zoals ze zichzelf noemen, zestig procent van hun werkzaamheden achter de voordeur van cliënten te verrichten. Om dat te bereiken zijn de dames druk bezig om naamsbekendheid te creëren. Ze hebben recentelijk hun intrek genomen in het Groene Huis aan Monumentstraat 54 in Raalte. Binnenkort wordt er een Open Huis georganiseerd.

Voor meer informatie kun je bellen met 06-51238794 of raalte@buurtzorgnederland.com .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.