maatman we moeten er weer staan

Rohda Raalte neemt het zondag op tegen en in Hoogeveen. Trainer Kick Maatman kan sinds lange tijd weer beschikken over verdediger Maurice Tepperik. Hij was lang geblesseerd en maakt zondag weer zijn opwachting in het eerste elftal. Speciaal voor Salland Centraal blikt Maatman alvast vooruit op de ontmoeting in de Hoofdklasse C.

‘Na de voor iedereen onverwachte keuze van de KNVB om de enige afgelaste wedstrijd 13 januari al in te halen heb ik in overleg met onze fysio Rik Witteveen besloten om de winterstop voor de eerste selectie anderhalve week naar voren te halen om zo optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Hoogeveen.

Vanaf het moment dat de 13e januari vast stond zijn we ons volledig op deze wedstrijd gaan richten. Direct na de kerstdagen hebben we 27 en 28 december getraind met een nagenoeg voltallige selectie. 3 januari hebben we de draad verder opgepakt met een dag later de wedstrijd tegen het Oud-eerste als voorloper voor de nieuwjaarsreceptie. Dit was overigens een succes in mijn ogen en zeker voor herhaling vatbaar.

Afgelopen zondag hebben we getraind in een grote partijvorm met drie spelers uit de A-jeugd en nog een speler uit het tweede elftal. Goed voor deze talenten en ook goed voor ons als technische staf om te zien hoe deze jongens zich staande houden tussen de spelers van het eerste. Dinsdag hebben we nog tegen ABS gespeeld als voorbereiding op zondag en waar het veldspel bij vlagen uitstekend was schoten we tekort in de afronding. Al met al een zeer bruikbare oefenpot die mede moet leiden naar een goed resultaat in Hoogeveen.

Donderdag zullen we de afsluitende training hebben aangezien we vrijdag met de gehele selectie aanwezig zijn bij de sportverkiezingen van Raalte omdat we genomineerd zijn voor de titel: Sportploeg van het jaar.

Aankomende zondag kunnen we naast de gebruikelijke spelers (nog geen schorsingen) ook weer beschikken over Maurice Tepperik die na lang blessureleed weer van de partij is. De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd weer anders dan het gebruikelijke wekelijkse ritme wat je gedurende de competitie opbouwt. We zijn ons er van bewust dat we er meteen weer moeten staan aangezien ook Hoogeveen weer een tegenstander is die het ons zeer lastig kan maken.

Bovendien speel je tegen een ploeg die tegen de koploper speelt en dan komen er in de voetballerij wel eens extra krachten naar boven. Rohda daarentegen moet wederom zijn eigen ding doen om zo te proberen de punten mee de bus in te nemen richting Raalte.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.