lipdub moet salland gaan promoten

Een lipdub moet Salland op de kaart gaan zetten. Dat werd bekend tijdens de bijeenkomst voor het (toeristisch) bedrijfsleven, de horeca en gemeenteraadsleden op donderdag 17 januari. De aanwezigen werden uitgenodigd door het college van B&W om te brainstormen over nieuwe ideeën die Salland/Raalte en buurtdorpen op de kaart zetten. De ideeën werden gepresenteerd voor de zaal waarna een stemronde plaatsvond. Voor het winnende idee werd 10.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeente Raalte.

De zaal werd opgedeeld waardoor verschillende personen met een andere achtergrond met elkaar in een kwartier tijd moesten gaan brainstormen over de vraagstukken ‘Wat maakt Salland nu echt Salland?’, ‘Waarin herkent iedereen zich? ‘ en ‘Hoe dragen we dat landelijk uit?’.

Het idee monde uiteindelijk uit in een lipdub-video over Salland. In heel Nederland kennen ze het nummer ‘Busje komt zo’ van Höllenboer. Het idee is om hier een remix van te maken en vervolgens een bus door het Sallandse landschap te laten reizen om in alle buurtkernen kort weer te geven wat Salland zoal te bieden heeft.

De verschillende personen die mee moeten gaan doen zijn bekende Nederlanders met Sallandse roots. Denk aan Erwin Nyhoff, Paulien Huizinga, Niels Wellenberg, Gertjan Verbeek, Bert van Marwijk, Guusje Terhorst en Jan Smeekens. Vervolgens is het de kunst om deze video langs diverse social media kanalen te promoten.

Iedereen begrijpt dat een waterdicht concept erg moeilijk in een kwartier te bedenken is. Dat was ook zeker niet de opzet. De bedoeling was om een eerste idee te genereren waarmee communicatiebureaus verder konden. Deze nog ruwe eerste versie behoeft ongetwijfeld nog veel finetuning voordat het daadwerkelijk van start kan gaan, maar de afspraken met een communicatiebureau zijn inmiddels gemaakt en een video over Salland wordt in elk geval de insteek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.