lezen voor ouders en baby met boekstart

De Bibliotheek Raalte start op vrijdag 25 januari officieel met het leesbevorderende programma ‘BoekStart’ in de gemeente Raalte. Om 10.30 uur zal wethouder Hiemstra dan het eerste BoekStart-koffertje uitreiken. Na het officiële gedeelte is er een muzikaal optreden voor de ouders en hun baby.

Al vanaf de eerste dag luistert een baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. BoekStart laat ouders ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby leuk en leerzaam is. “Baby’s die al vanaf het prille begin met boeken in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van. Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijgt een ouder goed contact met de baby. Dat is niet alleen gezellig, maar juist het samenspel is heel goed voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, hebben een veel grotere woordenschat dan kinderen die dat niet doen. Dit blijkt uit Brits onderzoek. Kortom, van lezen groei je”, aldus de organisatie.

Bibliotheek Raalte werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het begin met (het lezen van) boeken in aanraking te brengen. BoekStart richt zich om te beginnen op ouders van baby’s.

Via een brief van de gemeente krijgen ouders een BoekStart-waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStart-koffertje ophalen bij de bibliotheek met daarin een boekje (stoffen babyboekje of knisperboekje) en een cd-boekje met liedjes en versjes. Daarnaast krijgt het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Je vindt de boekstartcollecties in de bibliotheek in Raalte en Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.