kwiek wint na zinderend slot van koploper

De handbalsters van Klink/Nijland Kwiek hebben zondagmiddag voor een verrassing gezorgd. De ploeg kwam terug van een grote achterstand en won daardoor van koploper D.O.S. De winnende treffer viel pas in de slotseconden: 32-31.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat Kwiek punten zou gaan overhouden aan de wedstrijd tegen het sterke D.O.S. Daniëlle Schutte zorgde vanaf zeven meter wel voor de openingstreffer, maar daarna is Kwiek niet meer op voorsprong geweest. Monique Swartjes, die de nog altijd geschorste Edwin Kippers verving, zag vanaf de bank toe hoe slordigheden aan Raalter zijde afgestraft werden door de ploeg uit Emmer-Compascuum. Met enkele harde afstandschoten bracht D.O.S. de stand al snel op 1-5. Die achterstand kwam Kwiek in de eerste helft niet meer te boven. Bij een ruststand van 11-17 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft was er een zelfde spelbeeld te zien. Kwiek speelde bij vlagen aardig, maar leek toch niet opgewassen tegen de fysieke kracht van D.O.S. Zo bleef de achterstand van zo’n zes tot zeven doelpunten bestaan. Bij de stand van 16-24 leek de wedstrijd gespeeld.

Maar niets bleek minder waar. Onder aanvoering van de sterk spelende aanvoerdster Marieke Brinkhuis rechtte Kwiek de rug. De achterstand werd steeds iets kleiner en bij een stand van 25-29, zeven minuten voor tijd, ging de ploeg geloven in een stunt. Het publiek, in een goed gevulde sporthal Tijenraan, kreeg een zenuwslopende slotfase voorgeschoteld. Na een stand van 28-31 verkleinde Daniëlle Schutte de achterstand, opnieuw vanaf zeven meter, tot één doelpunt. Koploper D.O.S. probeerde de tijd vol te spelen, maar dat lukte niet. Roos van Breukelen bracht de stand in evenwicht en in de absolute slotfase, een paar seconden voor tijd, schoot Piëtte van Hoorn Kwiek naar de overwinning.

Doelpunten Klink/Nijland Kwiek: Marieke Brinkhuis 8, Daniëlle Schutte 7, Roos van Breukelen 5, Piëtte van Hoorn 5, Nicole Hemmink 4, Angela Wichers Schreur 1, Kira Overmars 1, Roos Nijboer 1.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.