Home / archiefcentraal / kreule uitkeringsfraude mag niet verjaren

kreule uitkeringsfraude mag niet verjaren

Sinds 1 januari van dit jaar zijn nieuwe landelijke regels van kracht, die uitgaan van striktere controles en zwaardere boetes en minder ruimte voor gemeenten om fraudeurs met een milde sanctie te laten wegkomen. Raalte volgt deze landelijke lijn en vindt daarbij brede steun bij de raadsfracties. Alleen de SP bepleitte bij monde van Harry van Kampen bij uitkeringsfraude voor een milde sanctionering.

Kreule vroeg opheldering over de voorgestelde verjaringstermijn bij uitkeringsfraude van één of vijf jaar. Hij was het daar niet mee eens: “Bij andere sociale wetgeving zoals kinderbijslag geldt géén verjaringstermijn, of iets van twintig jaar.” Kreule ziet geen reden om rond fraude bij bijstandsverlening soepeler te zijn. “Wat ons betreft halen we bij fraude elke euro terug, volgt er minimaal 100% boete en hanteren we geen verjaringstermijn”, aldus Kreule.

Wethouder Hiemstra had niet paraat of het wettelijk mogelijk is de verjaringstermijnen te laten vervallen en zei toe dit uit te zoeken. Een besluit valt tijdens de raadsvergadering van 31 januari.

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.