kraantje pappie naar de leeren lampe

Niemand minder dan de bekende rapper Kraantje Pappie verzorgt op zaterdag 19 januari een optreden in De Leeren Lampe in Raalte. Het dj-duo PURESANG staat die avond achter de draaitafels. Tevens is die avond het promoteam van jongerenreisorganisatie GoFun te gast in De Leeren Lampe. En ze nemen nog twee leuke prijzen mee ook. Elke bezoeker maakt kans op één van de twee reischeques van 250 euro.

Het debuutalbum van de uit Groningen afkomstige Kraantje Pappie, ‘Crane’, sloeg begin 2012 in als een bom. Het album werd volledig geproduceerd door het wereldwijd bekende drum-n-bass collectief Noisia. Onder de naam Nightwatch creëerden zij voor ‘Crane’ een genreoverstijgend geluid met hiphop, dubstep en popinvloeden. En niet zonder succes. ‘Crane’ was ‘Album van de week’ bij 3FM en kwam op nummer acht binnen in de album Top 100. De bijbehorende clip zat in de stress rotation op MTV Brand New en werd gedraaid op 538TV en SLAM!TV. ‘Crane’ kreeg bovendien lovende recensies van OOR, het NRC en DJ Broadcast. Daarnaast was Kraantje te gast bij DWDD, Koffietijd, ZAPkids Live en BNN 24/7 en zette hij tijdens Noorderslag een bomvolle zaal op zijn kop. Feestvieren staat dan ook centraal bij de optredens van Alex van der Zouwen, zoals Kraantje Pappie in het dagelijks leven heet. En dat mag rustig een beetje ruig zijn. Vergezeld door DJ Friss en Fiddox zijn moshpits eerder regel dan uitzondering. Kraantjes platte, humoristische, maar vooral ook scherpe teksten komen dan extra goed tot hun recht. En dat zal hij bewijzen in de Lampe.

DJ Duo PURESANG dat die avond tekent voor de verdere muzikale omlijsting bestaat uit de broers Pablo en Niels Lücker. De twee stonden al in alle toonaangevende clubs van Nederland, op grote feesten/feestconcepten als Ministry of Sound en Hed Kandi en reisden naar Duitsland, België en Curaçao. Pablo en Niels komen uit een artistieke familie. De twee volgden allebei een opleiding aan de Design Academy Eindhoven. Daar ontwikkelden ze hun eigen visie op house. Het duurde niet lang of de broers hadden hun eerste tracks uitgebracht. En niet zonder succes. De twee staan bekend om hun energieke shows en met zo’n opleiding is ook niet vreemd dat PURESANG veel aandacht besteedt aan de styling van de liveshows. De twee zijn ambitieus. Het is hun doel om uiteindelijk de wereld te veroveren. “En zoals onze naam PURESANG eigenlijk al zegt, we doen alles met liefde en complete toewijding.”

De Leeren Lampe is te vinden aan de Almelosestraat 2 in Raalte en op zaterdagavond geopend van 22.30 tot 3.15 uur. Meer informatie op staging2.deleerenlampe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.