koos en peuterspeelzalen raalte fuseren

Doordat KOOS zowel kinderdagverblijven als peuterwerk, buitenschoolse opvang en gastouderbemiddeling aanbiedt, is er een doorgaande leerlijn en is er een betere afstemming met de basisscholen. De fusie is dan ook een eerste aanzet om op termijn te komen tot integrale kindcentra voor kinderen van 0 tot 12 jaar. In een kindcentrum kunnen de kinderen in een doorlopende lijn zich ontwikkelen.

Bert Brouwer is voor de komende twee jaar benoemd tot directeur-bestuurder van KOOS. Hij is vastberaden om met KOOS in te spelen op de maatschappelijke ontwikkelingen. “Ik wil ervoor zorgen dat KOOS de snelle veranderingen goed doorstaat en er beter en sterker uitkomt. Door de economische crisis en alle fiscale veranderingen hebben organisaties binnen de kinderopvang te maken met een terugloop van het aantal kinderen. Door de fusie is de continuïteit van kinderopvang en peuterwerk in de gehele regio gewaarborgd voor de komende tijd. Waar landelijk veel instellingen moeite hebben hun organisatie overeind te houden of zelfs moeten stoppen, is het voor KOOS en Peuterspeelzalen Raalte mogelijk om samen door te gaan.”

Per gemeente en per locatie wordt bekeken welke diensten worden aangeboden en op welke wijze. In het eerste kwartaal van 2013 zullen de ouders en verzorgers daar van op de hoogte worden gebracht. Nu is al wel duidelijk dat de dienstverlening van het peuterwerk en de kinderopvang meer wordt gecombineerd. Ouders en verzorgers die meer op zoek zijn naar een huiselijke omgeving en/of flexibele opvangtijden, kunnen terecht bij de gastouders van KOOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.