kids genieten van theatervoorstellingen

Afgelopen week was er veel theater voor de kinderen van de basisscholen in de gemeente Raalte. Kinderen uit groep 1/2 konden genieten van de voorstelling ‘De Vriendelijke Draak’ en kinderen uit groep 5/6 gingen naar ‘De grote Mees Kees show’.

Ieder jaar wordt er door een aantal docenten samen met de combinatiefunctionaris cultuur voor alle kinderen uit het basisonderwijs een voorstelling uitgezocht. Hierbij wordt er opgelet dat alle genres aan bod komen. De meeste voorstellingen voor de onderbouw vinden op de scholen zelf plaats, de voorstellingen voor de bovenbouw worden bekeken in het HOFtheater.

De Vriendelijke Draak

Een aantal kinderen uit groep 1/2 heeft deze week de voorstelling van De vriendelijke Draak gezien. In week 6 gaat de tweede helft van de kinderen deze voorstelling bekijken. Het verhaal gaat over Teun. Teun woont in het bijzondere dorp SingTongWah. Nou ja, bijzonder; er gebeurt eigenlijk nooit iets. Tot vandaag, want iedereen is in paniek! Er is een draak gesignaleerd. Teun weet alles over draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Dapper als hij is, gaat hij op zoek naar het monster. Maar is de draak wel zoals iedereen denkt dat hij is?

Een aantal scholen gaat binnenkort ook een workshop doen die bij de voorstelling hoort. Dit wordt gegeven door een dramadocent. Er wordt ingegaan op de voorstelling en het thema vriendschap. De leerlingen gaan ook zelf aan de slag! Dansen, toneelspelen en opdrachten die gekoppeld zijn aan het thema.

Grote Mees Kees Show

De kinderen van groep 5 en 6 zijn maandag 25 januari en dinsdag 26 januari naar het HOFtheater geweest voor de Grote Mees Kees Show. Bijna alle kinderen kenden de boeken al over Mees Kees, dus ze waren erg enthousiast over de voorstelling. In de voorstelling moet Mees Kees invallen voor een juffrouw die met zwangerschapsverlof is. Mees Kees is nog maar stagiair, maar kan toch al goed orde houden. Grote rampen, zoals rekenen en topo, zijn bij hem geen probleem. Voor alles heeft hij een slimme oplossing. Wanneer de klas een heel saai liedje moet instuderen, bedenkt hij samen met de klas snel iets anders: een coole rap.

Extra leuk was dat de schrijfster van het boek, Mirjam Oldenhave, zelf meedeed in de voorstelling. Zij zong, vertelde het verhaal en speelde accordeon. En de illustrator van het boek, Rick de Haas, maakte tijdens de voorstelling live tekeningen.

Andere voorstellingen

Voor groep 3, 4, en groep 7/8 staan er ook nog voorstellingen op het programma. In maart gaat groep 7/8 naar de dansvoorstelling Tetris. Deze voorstelling is gebaseerd op het computerspelletje Tetris. Groep 3 gaat in april naar de voorstelling ‘Met Mozart op Reis’. Dit is een muzikale vertelvoorstelling over het leven van Mozart. Ten slotte gaat groep 4 in juli, net voor de zomervakantie, naar een rijdende concertzaal: De Classic Express. Dit is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium waar de muzikanten en de presentator kunnen plaatsnemen.

Kijk voor meer informatie over de schoolvoorstellingen op staging2.hofinsalland.nl/educatie/schoolvoorstellingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.