jury sallands got talent aan het woord

Het HOFtheater houdt voor de twee keer Salland’s Got Talent, een talentenjacht waarbij alle inwoners van Salland de kans krijgen hun talenten op het podium te vertonen. De voorrondes vinden plaats op 16 en 17 februari en de finale op 16 maart 2013 in het HOFtheater.

De juryleden Hans Groen, Marije Beijer, Mariska Zwaart en Sylvia van Raay kijken uit naar de voorrondes en werpen alvast hun blik op de talentenjacht.

“Er is een enorm aanbod talentenshows, op allerlei gebied”, stelt Hans Groen. “Enerzijds een goede ontwikkeling, het biedt een podium voor jong en oud de kans zijn of haar artistieke kunsten te vertonen, anderzijds is er een kans op verzadiging. Wat mij betreft is van dat laatste (nog) geen sprake. Mede door alle opleidingen in de diverse disciplines, denk onder andere aan de diverse dans-, musical- en zangopleidingen, er is zelfs een opleiding “artiest”…, is het niveau de laatste jaren enorm gegroeid. Salland’s Got Talent geeft Sallanders de mogelijkheid zich te onderscheiden van de ‘rest’!”

Marije Beijer heeft gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle en geeft naast muzieklessen ook dramalessen. Ze werkt nu in Raalte met drie toneelgroepen. “Talentontwikkeling is erg belangrijk voor kinderen en jonge mensen. Iedereen heeft een talent, en dat gaat vaak samen met datgene wat je het liefste doet. Dat talent hoeft niet op cultureel en creatief gebied te liggen, kan ook met natuur te maken hebben, wiskunde of economie, koken of bakken. In Nederland ligt, wat mij betreft de nadruk teveel op wat we niet kunnen, in plaats van op waar we wel goed in zijn. En ik ben ervan overtuigd dat je kiest voor die richting waar je talent ligt, omdat je iets goed kan, vind je het leuk, heeft het je interesse. Ik ben heel blij dat ondanks alle bezuinigingen op cultuur gebied,er een podium geboden voor kinderen/jongeren/volwassenen waar ze hun talent kunnen laten zien. Ik heb er veel zin in en ben erg benieuwd naar de talenten van dit jaar.”

Mariska Zwaart mag dit jaar voor de tweede keer jureren bij Salland’s Got Talent. “Ik vind het ontzettend leuk dat deze talentenjacht wordt georganiseerd. Er is zo veel talent in deze regio waar we op deze manier een podium aan kunnen bieden. Het leuke aan deze talentenjacht, vind ik, is dat de deelnemers die door gaan naar de finale ook tips en hulp krijgen bij het neerzetten van hun optredens. Zo maken we met elkaar een gave show van de finale. Vorig jaar hebben we al van veel talenten mogen genieten en ik weet zeker dat dit jaar voor veel mensen nieuwe kansen gaat brengen!”

“Talent ontdekken. Zo noemen we dat”, zegt Sylvia van Raay Je ontdekt een talent. Het is er dus al, dat talent. Een jaar of vijftien geleden hadden we nog niet die overvloed aan talentenshows. Hoeveel talenten zijn hierdoor onopgemerkt gebleven? Het is natuurlijk leuk als je vader of moeder zegt dat je iets goed kan of dat je zelf vindt dat je iets goed kan. Maar stijg je uit boven de middelmaat? Dat wil je weten. En als je talent hebt, hoe kun je dat dan ontwikkelen? Door veel te oefenen, door wat je doet te laten beoordelen door mensen die er kijk op hebben . Door kwetsbaar te durven zijn: op een podium gaan staan en je talent delen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.