Home / archiefcentraal / informatieavond over brede school raalte

informatieavond over brede school raalte

Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de informatieavond die de Brede School Raalte Dorp organiseert op dinsdagavond 22 januari. Deze avond zal in het teken staan van ‘nieuw onderwijs in een nieuw schoolgebouw’. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het schoolgebouw aan de Esstraat.

Met ingang van dit schooljaar zijn obs de Hartkamp en Daltonschool De Ieme samengevoegd tot een nieuwe school. Deze nieuwe school, met de werktitel ‘Brede School Raalte Dorp’, is tijdelijk gehuisvest in het schoolgebouw aan de Esstraat, maar zal eind 2014 verhuizen naar een modern en nieuw schoolgebouw achter de Pauluskerk. Binnenkort zal besluitvorming over de aanbesteding plaatsvinden. Naar verwachting zal rond de zomervakantie met de bouw worden begonnen.

Met ingang van dit schooljaar is een nieuw samengesteld team bezig om ook het onderwijs te vernieuwen. Binnen deze onderwijskundige visie is er uiteraard veel aandacht voor taal, rekenen en lezen. Ook creativiteit, sport en sociaal-emotionele ontwikkeling zijn erg belangrijk binnen het leerplan. Persoonlijke ontwikkeling van kinderen staat hierbij centraal. Verschillen tussen kinderen zijn uitgangspunt voor een gevarieerd onderwijsaanbod ‘op maat’. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met mogelijkheden, interesses en leerstijlen van kinderen.

Als vervolg op de informatieavond houdt de Brede School Raalte Dorp op woensdag 23 januari een Open Huis van 09.00 uur tot 11.30 uur. Meer informatie over ‘nieuw onderwijs in een nieuw gebouw’ kun je vinden op www.nieuweschoolraalte.nl

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.