ijsbaan lemelerveld donderdag open

Volgens de voorzitter van de ijsbaanvereniging ligt er een prima ijslaag. “Hij is overal zeven tot negen centimeter dik. Wel hebben we wat minder mooie plekken door de sneeuw, maar doorgaans is het ijs van prima kwaliteit,” aldus Bouwhuis.

De natuurijsbanen in Salland strijden elke winter om de primeur. Vaak is dat een strijd tussen Lemelerveld en Elshof, omdat die banen vorsttechnisch het meest gunstig liggen. Wim Krijt van de vereniging in Elshof is sportief genoeg om zijn felicitaties aan Lemelerveld over te brengen.

“Wij kunnen voorlopig nog niet open,” stelt Krijt. “Gisteren hebben we geprobeerd om de baan sneeuwvrij te maken door hem handmatig schoon te schuiven. Voordat ik het wist stond ik midden in het water. Het ijs is gewoon nog niet dik genoeg om op te schaatsen.”

Krijt wijt dat ook aan het spoelwater, het water in de wetering. “Dat water is echt nog te warm.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.