ijsbaan heino blijft voorlopig dicht

De ijsbaan in Heino blijft voorlopig nog dicht. Dat laat Harry Veldkamp van ijsvereniging Ter Heijne weten. “We hebben vandaag een poging gedaan om de sneeuw van de baan te verwijderen, maar tijdens die werkzaamheden zakten al drie man door het ijs,” aldus de voorzitter.

“Ik heb zelf over het midden van de baan gelopen, daar kraakte het ijs wel, maar het bleef heel. Vervolgens zakte ik aan de overkant van de baan weer door het ijs. Toen we vervolgens met de sneeuwblazer het ijs opgingen, zakte die ook door het ijs. Er ligt echt nog maar drie centimeter,” stelt Veldkamp.

“Door de sneeuw is de ijsgroei te minimaal om op korte termijn open te gaan. Ik ben bang dat we eerst een dooiperiode nodig hebben, zodat de sneeuw wegsmelt. Voor het weekend kunnen we dus zeker niet open.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.