goed bezocht nicolaas concert in wesepe

Afgelopen zondag 20 januari trad vocaal ensemble Kamerijk op in het derde Nicolaasconcert in Wesepe. Ondanks het slechte weer, sneeuw en veel wind, werd dit concert weer goed bezocht. Iets minder dan 70 belangstellenden luisterden naar de middeleeuwse kerkmuziek van de componist Dufay. De leider van het vocaal ensemble merkte op dat de kerk (1348) ouder is dan de 15e eeuwse muziek die ze zongen – “iets dat we als Kamerrijk eigenlijk nog nooit hebben meegemaakt”!

De zeven stemmen, die klonken als één geheel, een loepzuiver instrument, namen je mee in een soort meditatieve stemming. Zoals een bezoeker het uitdrukte op de vraag in de pauze of hij de muziek mooi vond: “Mooi is niet het woord, voor deze klanken zijn geen woorden meer, het stijgt boven je uit en neemt je mee naar niveaus buiten jezelf.” Kortom, alweer een zeer geslaagd concert in de serie De Nicolaas Concerten in Wesepe.

Op zondag 3 maart vind het volgende Nicolaas Concert plaats; Otto Bentinck (hobo) – en Corinne Ovinge Best (orgel en sopraan) treden dan op met werken van oa. F. Akimenko, J.S. Bach, G.A. Homilius en J.Pzn. Sweelinck. Kaarten hiervoor à € 12,50 per stuk (incl. consumptie in de pauze) zijn te reserveren via staging2.denicolaasconcerten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.