gewoon carolien vernieuwing

Ieder mens is nu steeds meer een individu. De scheppingskracht in de mens is ongekend. Er zijn heel veel mogelijkheden. Steeds meer mensen zijn zich bewust wie ze zelf zijn. Ze zijn geïnteresseerd in anderen, maar willen niet zomaar hun denken veranderen. ‘Ik geloof er niet in’ , hoor ik op een nieuwjaarsreceptie. In eerste instantie een groot harnas tussen hem en mij. Ik durf dat te benoemen. Hij komt tot het besef dat hij geen kennis heeft en daardoor ook geen ervaring (en/of omgekeerd). De deur tot gevoel, geloof en/of vertrouwen, in zijn geval uitmondend in zachtheid was nog dicht. Maar krijgt een mens meer inzicht en kennis in zichzelf, elkaar en de wereld van de ander dan heb je minder oordelen en voel je je verrijkt.

Wij mensen willen wel geloven als we het begrijpen, als we het zelf ervaren en dan kunnen we er steeds meer achter staan. De man was moedig; hij deed de deur al een klein beetje open. De tijd is echter voorbij dat we klakkeloos volgen wat de paus, de krant, de paragnost ons zegt. Die hebben in Nederland in deze vorm hun tijd gehad. Van de week kwam een meneer mij zeggen dat hij mij altijd op een voetstuk had gezet en doordat hij ineens besefte dat ik ook mens ben, kwam hij in zijn kracht.

‘He gelukkig, ons doel is bereikt’, denk ik dan. Je kunt steeds meer je eigen leven vormen. Belangrijk is bewustwording; hoe komt het dat ik doe zoals ik doe en wat mag ik doen wat mij nog blijer maakt ? Iedereen vanuit een eigen zelfstandigheid, een eigen waarheid die open staat voor vernieuwing en dan samen. Je kunt kiezen om je pijn geen leider meer van je leven te laten zijn, hooguit een reisgenoot. Je kunt zelfs keuzes maken om je leven 180 graden te veranderen, als je dat wilt. Ineens kan een mevrouw goed leren en haalt ze de toetsen ruimschoots. Dat had ze vroeger niet gekund.

Een andere mevrouw besluit vanaf nu het glas halfvol te zien en dankbaar te zijn daarvoor. Een geslaagde zakenman die een internationale carrière heeft, besluit met zijn gezin in yurts te wonen en reist met gitaar heel Nederland door. Laat de vernieuwingen die verbonden zijn aan jouw manier van leven, jouw kwaliteiten en mogelijkheden maar komen. Zet die stap naar nieuw maar, heb moed.

Welke nieuwe dingen geef jij vorm, voel jij dat er mag komen? Vertel gerust je verhaal via info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.