geslaagd dansgardefestival in teken van kika

Het 27e Dansgardefestival van Carnavalsvereniging Iesselzotten Olst is succesvol verlopen. Ruim veertig optredens kwamen voorbij, waarbij de meer dan tweehonderd dansmariekes zich vaak van hun acrobatische kant lieten zien. Met name de optredens van de allerjongsten oogstten veel lof bij de bezoekers. Deze bezoekers kwamen als vanouds weer uit Salland, Gelderland en Twente.

De organisatie had dit jaar bewust gemikt op het regionale karakter van het Dansgardefestival en met achthonderd bezoekers in een sfeervolle sporthal bleek dit een geslaagde opzet. Het plezier stond voorop en de danseressen hebben dit op het podium veelvuldig laten zien, nadat wethouder Otterloo het festival had geopend.

Het Dansgardefestival stond dit jaar in het teken van de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Het Iesselzottenlid Harm Oosterlaar van hoofdsponsor Oosterlaar Trucking Olst, was de motor achter dit initiatief dat tijdens de rest van het carnavalsseizoen bij de Iesselzotten een rode draad zal vormen. Volgens Harm Oosterlaar zijn de Iesselzotten zich goed bewust van de twee zijden van een medaille, ook bij de carnavalsonderscheidingen. Van de entreegelden ging 25 procent naar KiKa, daarnaast konden de bezoekers een bedrag doneren in een collectebus bij de entree en droegen de diverse sponsoren van het festival ook hun steentje bij.

Voor de carnavaleske sfeer waren de Holstobloazers van de Olster Harmonie aanwezig. Zij werden gesponsord door Sporthal de Hooiberg. De bijdrage die zij ontvingen hebben ze ook gedoneerd aan het goede doel. Een trotse Harm Oosterlaar maakte aan het eind van de middag bekend, dat volgens een grove schatting zo’n 1100 euro bijeen was gebracht op deze dag. Op de afsluitende maandagavond van het carnavalsweekend (11 februari) wordt de uiteindelijke opbrengst bekend gemaakt in de residentie van de Iesselzotten.

Het festival kende uiteindelijk alleen maar winnaars: KiKa, de organisatie en natuurlijk de dansmariekes zelf. Alle 42 dansen werden beloond met een mooie beker. Burgemeester Strien van de gemeente Olst-Wijhe sloot uiteindelijk het festival af met het uitreiken van de Gemeentebokaal voor de groep met het meest behaalde aantal punten van de dag. Dit waren de Fire Cats uit Raalte. Ook de eigen dansgarde van de Iesselzotten, de Iesselstars, waren volop vertegenwoordigd met zeven dansen. De jeugdgroep van de Iesselstars mochten de Anton Lenderink Bokaal in ontvangst nemen. De Miracle Dancers uit Deventer hadden een mooie oogst met de Bloem Bokaal voor de miniorengroep, de Hans Holthuijsen Bokaal voor de juniorengroep en de Jan Bouwhuis Bokaal voor de hoofdklassegroep. Als klap op de vuurpijl ging ook nog de aanmoedigingsbokaal mee naar Deventer. De Pampergroep van de Miracle Dancers kreeg deze uit handen van Prins Jefferson. Deze groep, bestaande uit veertien meisjes van drie en vier jaar oud, had een showdans laten zien van Calimero.

Het volgende Dansgardefestival Olst staat gepland voor zondag 12 januari 2014.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.