gb wil geen autos onder poppepoort

“Het is een bezopen situatie als je er over nadenkt,” stelt Wim de Hair van Gemeentebelangen Raalte. Hij heeft het over de verkeerssituatie bij de Poppepoort. “Vanaf de Kerkstraat is autoverkeer wel toegestaan en vanaf de Herenhof niet.”

“De Kerkstraat is al een drukke straat en tegenover de ingang van het poortje ligt ook nog een zebrapad. Als er een voetganger oversteekt, moet je als automobilist stoppen. Dan zijn er ook nog auto’s die linksaf willen slaan en dus moeten wachten op tegenliggers. Denk daar de fietssuggestiestrook en de lijnbus die langsrijdt ook nog bij.”

De Hair heeft verantwoordelijk wethouder Van Loevezijn al een mail gestuurd over de verkeerssituatie ter plaatse. “Misschien is het een plan om aanwonenden wel toestemming te geven om onder de poort door te rijden.”

De oud-fractievoorzitter van Gemeentebelangen Raalte wijst ook nog op een ander punt. Vanaf de Kerkstraat gezien, ligt links voor de Poppepoort het oude parkeerterrein van Salland Wonen. “Achter het voormalige gebouw van Salland Wonen wordt illegaal geparkeerd. Laat ook dat terrein betaald parkeren worden. Aan de kant van de Herenhof hangt nu een bord op de poort dat het einde betaald parkeren is.”

De Hair stelt dat er meestal twintig auto’s gratis gebruik maken van de gratis parkeergelegenheid. “Toen Salland Wonen er nog zat, hing er een bord dat de parkeerplaatsen alleen door bezoekers van Salland Wonen gebruikt mochten worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.