foto expositie door kinderen in de wheem

Op zondagmiddag 20 januari a.s. wordt in Bezoekerscentrum De Wheem te Oud-Avereest de expositie geopend van foto’s gemaakt tijdens een fotografieworkshop speciaal voor kinderen. De kinderen die meewerkten aan de workshop hebben zelf hun meest mooie foto uitgekozen en deze wordt tentoongesteld aan het publiek. Het Bezoekerscentrum is geopend van 13.00 – 17.00 uur en uiteraard zal deze middag een groot deel van de jonge enthousiastelingen aanwezig zijn.

Studenten Fotovakschool

Woensdag 9 januari jl. vond de fotografieworkshop plaats bij het Bezoekerscentrum De Wheem, onder begeleiding van vier studenten Fotografische Vormgeving van de Fotovakschool te Apeldoorn. Zij hebben deze workshop en de expositie in samenwerking met Landschap Overijssel georganiseerd. Na een korte en boeiende uitleg over enkele fotografische begrippen en een verhaal over Bas de Das (de hoofdrolspeler van het Speelnatuurpad, gelegen achter het bezoekerscentrum) konden de kinderen aan de slag.

[]bDe mooiste foto[/b]

De kinderen hadden alle vrijheid te fotograferen bij de Dassenburcht binnen in het bezoekerscentrum en buiten bij het Speelnatuurpad, op voorwaarde dat zij niet meer dan 20 fotobestanden zouden inleveren. Dit om het bewuster leren kijken te oefenen. Zij hebben daarna zelf bepaald welke foto zij willen exposeren. Leuk waren alle enthousiaste reacties van de kinderen en moeilijk was het maken van de keuze welke foto nu écht de allermooiste was. Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? De vrijwilligers van Landschap Overijssel heten u van harte welkom!

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Achter De Wheem is een prachtig Speelnatuurpad geopend, deze is vrij toegankelijk en een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op staging2.landschapoverijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.