eerste voucher leergeld overhandigd

De voorzitter van St. Leergeld, Jos van den Born, heeft op vrijdagochtend 18 januari de eerste voucher overhandigd aan wethouder Gosse Hiemstra van de gemeente Raalte. Leergeld Salland is op 1 januari officieel gestart met haar activiteiten om kinderen niet de dupe te laten worden van de problemen waar hun ouders door wat voor reden dan ook in terecht zijn gekomen. Ook heeft Leergeld sinds 1 januari een taak van de gemeente Raalte overgenomen inzake de bijstandsregeling voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Doordat Leergeld aan minder regels is gebonden en geen geld geeft, maar werkt met vouchers en/of ondersteuning in natura, kan er in het belang van de kinderen veel sneller gewerkt worden en is de kans dat de kinderen ook daadwerkelijk aan sport en cultuur kunnen gaan meedoen veel groter.

Leergeld Salland wil ervoor zorgen dat kinderen ten allen tijde mee moeten kunnen doen aan de samenleving en deel moeten kunnen nemen aan sport, cultuur of andere maatschappelijke activiteiten. Maar ook ondersteuning bij de deelname aan onderwijsactiviteiten is mogelijk. Als kinderen aan de zijlijn komen te staan en geen sociale vaardigheden opdoen zullen ze daar hun hele leven last van kunnen hebben en kan de samenleving daar ook de negatieve gevolgen van ondervinden.

Leergeld is afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven, verenigingen en organisaties. Voor het doen van een donatie of het houden van een actie kun je contact opnemen met de coördinator van Leergeld Salland, Emie de Hoog, via 06-53862465.

Ouders die denken in aanmerking te komen omdat ze financieel niet in staat zijn om hun kinderen aan sport, cultuur of onderwijs te laten deelnemen, kunnen zich aanmelden bij Leergeld Salland via 06-53862465 of leergeldsalland@gmail.com. Meer informatie is te vinden op staging2.leergeld/salland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.