eerste editie van indoor pallet party bij dll

In de zomer zijn ze overal: door Sallandse jongeren zelf opgezette festivals. Neem Lil’Hill, neem Broekrock, neem Tone’s Summerjam en neem Dixipop. De Pallet Party in Heeten neemt een aparte plek in in dit geheel. Dit festival richt zich namelijk helemaal op elektronische muziek (house, dubstep, hardstyle, drum & bass en veel meer). Zaterdag 26 januari vindt de eerste indoor editie van dit festival plaats in De Leeren Lampe: De Pallet Party Indoor.

Zo’n twintig acts, DJ’s en MC’s zullen de bezoekers kennis laten maken met de meest uiteenlopende vormen van dance. En dat in vier zalen met elk hun eigen genres. In zaal 1 electro/house/techno/hiphop/dance; in zaal 2: dubstep en drum & bass; in zaal 3: hardstyle/hardcore/frenchcore en in zaal 4: tech-house/techno. Onder de optredende acts ook veel DJ’s uit Salland en Twente, zoals Mellow, Youth ‘NME, Blockside en De Pioniers. Daarnaast staan er ook twee internationale acts: Nixus uit Frankrijk en The Vinylraider uit Duitsland. Van retecommercieel tot knetterhard; alles is mogelijk. En geheel in het teken van de naam van het festival, zal de hele Leeren Lampe aangekleed worden met pallets.

In de organisatie van de Pallet Party zitten Heetense jongeren die ook betrokken zijn bij Pleinpop en Tone’s Summerjam. “Zo’n anderhalf jaar geleden hebben we voor het eerst zelf een tentfeest georganiseerd”, vertelt Tim Schrijver namens de organisatie. “Maar dan alleen maar met dance-DJ’s”. Wij willen een alternatief bieden, maar dan wel in combinatie met de bekendere stijlen van de elektronische muziek. Bij veel van de andere feesten is dance een bijzaak, met de eerste Pallet Party maakten we het tot hoofdzaak. En daarmee onderscheiden we ons. Inmiddels hebben we onze activiteiten in een stichtingsvorm gegoten. We hebben daarbij hulp gekregen van notariskantoor De Zwart Tesink. Het is onze bedoeling om meerdere keren per jaar evenementen te organiseren, waaronder Pallet Party’s. Maar als tentfeest ben je dus wel afhankelijk van het weer. Vandaar dat we contact hebben gezocht met de Leeren Lampe voor een indooreditie.”

De naam van het feest, Pallet Party, is te danken aan de welbekende houten pallet, die ook in grote getale wordt ingezet bij de aankleding van het feest; zowel de tenteditie als de indoorversie. En niet alleen daarbij. Op verschillende plekken in Salland heeft de organisatie inmiddels met posters beplakte pallets geplaatst. Dit om extra aandacht voor het feest te genereren. Ook bij De Leeren Lampe staat inmiddels een grote constructie van pallets die de twee p’s van Pallet Party uitbeeldt. De pallet is overigens niet het enige attribuut waarvan de organisatoren gebruik maken voor de aankleding. Elke zaal krijgt zijn eigen sfeer en aankleding/lichteffecten. “Er bestaat hier zeer zeker vraag naar”, vertelt Tim. “In mijn omgeving hebben al heel veel mensen toegezegd te komen. Maar dit is echt niet alleen een Heetens ding. Overal in Salland zijn jongeren bezig met elektronische muziek of organiseren iets. Ja, ik houd heel erg van die muziek, maar mij vind je ook op al die andere feestjes. Het is ons doel om ook nieuwe mensen kennis te laten maken met alles dat de dance te bieden heeft; ze te prikkelen om vaker naar dergelijke feestjes te gaan.”

Aanvang is om 22.00 uur (let op: een half uur eerder dan normaal dus). Kaarten à 8,50 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Wijhe, Smulbaai Heino, Schulten Lederwaren Raalte en De Leeren Lampe en online via staging2.deleerenlampe.nl. Aan de kassa kosten kaarten 11 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.