eagles stelt nieuwbouw adelaarshorst uit

Go Ahead Eagles heeft de verbouwing van de Adelaarshorst uitgesteld. Reden is de financiële en procedurele onzekerheid. Hoewel er tegen de uitvoering van het Masterplan Adelaarshorst geen zienswijzen zijn ingediend, start de bouw nog niet in mei. Dat laat de club op haar digitale thuishaven weten.

De clubleiding gaat de komende weken met de supporters en de sponsors in gesprek over het Masterplan. Ook de gemeenteraad van Deventer wordt nader geïnformeerd. Het Masterplan wordt op korte termijn behandeld tijdens een gemeenteraadsvergadering. Er zijn tijdens de inspraakprocedure geen zienswijzen tegen het plan ingediend.

Go Ahead Eagles werkt bij dit project samen met de ontwikkelaar Van der Linde uit Deventer. Club en ontwikkelaar zijn op dit moment in onderhandeling met twee grote zorginstellingen over een langjarig huurcontract. Ook wordt gesproken met een particuliere belegger. De onderhandelingen verlopen naar wens, maar er is meer tijd nodig om tot sluitende afspraken te komen. Dit maakt dat het niet mogelijk is om in mei 2013 met de bouw te beginnen. De club betreurt dit maar acht het ongewenst om bij dit soort belangrijke zaken over één nacht ijs te gaan.

Tweede project van de eerste fase is de zogeheten ‘optopping’ van de hoofdtribune. Bedoeling is om bovenop de huidige hoofdtribune 8 tot 10 skyboxen en 200 extra business-seats te realiseren. Go Ahead Eagles constateert dat er in Deventer en omstreken een behoorlijke animo bestaat voor deze nieuwe faciliteit.

Ook hier wenst de club echter, boven alles, op zeker te spelen. Anders dan voor het Halleproject moet de club voor de uitvoering van dit deel van het Masterplan geld lenen. Met ‘de optopping’ is een bedrag van bijna twee miljoen euro gemoeid. Dit maakt dat de club ook hier met meerjarige contracten wil werken. En dat is, in deze economisch moeilijke tijd, best lastig. Er wordt met diverse partijen gesproken, er is serieuze belangstelling, maar de club acht het op dit moment nog te risicovol om nu het startsein voor de realisatie van ‘de optopping’ te geven.

‘De continuïteit van de club staat, te allen tijde voorop’, aldus de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders. De Raad van Commissarissen en aandeelhouders vinden het van het grootste belang dat alle geledingen binnen Go Ahead Eagles betrokken worden bij de uitvoering van het Masterplan. De club erkent dat dit punt in de afgelopen jaren onderbelicht is gebleven. Medio februari worden supporters en sponsors bijgepraat. Ook zal de club de gemeenteraad uitnodigen om bijgepraat te worden.