drukbezochte nieuwjaarsreceptie swol

De Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld hield woensdag 9 januari de nieuwjaarsreceptie. In zijn jaarlijkse toespraak ging voorzitter Antoon Sibelt in op de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van welzijn in Lemelerveld. SWOL kiest daarbij voor een brede stichting Welzijn Lemelerveld. Dit in navolging van de gemeente Dalfsen die gekozen heeft voor drie woonservicegebieden.

SWOL kiest voor het centrale hart in de Mozaïek voor Lemelerveld op het terrein van wonen, (mantel)zorg en welzijn. SWOL wil daarin het voortouw nemen. Het loket waar men terecht kan voor vragen, dienstverlening, activiteiten en vrijwilligerswerk. “Daar zijn wij goed in en daar ligt onze kracht naar de bevolking van Lemelerveld, zowel voor jongeren, volwassenen en ouderen,” aldus de voorzitter.

“Zorgverlening ligt op het bordje van Carinova, Rosengaerde en Zorggroep Raalte. Door hen is wel samenwerking toegezegd omdat zij zich ook steeds meer op welzijn richten. Wmo staat voor SWOL ook voor: ‘Wij Moeten Ondernemen’. Dit krijgt een vervolg vanuit de enquête die gehouden is vanuit de inventarisatie woonservicegebieden.”

Sibelt zegde toe de voorlopige resultaten met de Wmo-commissie Lemelerveld en de klankbordgroep te bespreken. Hij blikte ook nog even terug naar een aantal bijzondere activiteiten in 2012. Dat de vaart er in blijft voor 2013 was ook te zien op de kerst-nieuwjaarskaart. Zo wordt ook gestreefd naar seniorenwoningen/appartementen nabij Brugstede. Van het hele bouwproces van Brugstede, een aanwinst voor Lemelerveld, zijn 1700 bouwfoto’s gemaakt met 100 korte voortgangsverhaaltjes. Deze werden aan clustermanager Francien Steunenberg van Zorggroep Raalte overhandigd.

De Algemene Hulpdienst Lemelerveld, direct benaderbaar is een beter alternatief dan wehelpen.nl, zo luidde de stelling van Sibelt. Elke dag of dagdeel is er een dagbestedingsactiviteit. Ook op het terrein van mantelzorg is nog het nodige te doen om deze in beeld te brengen. Nieuw zijn de inloopmiddagen voor mantelzorgers en de jongere alleenwonenden in de Mozaïek.

Dat SWOL en de twee ouderenbonden goed bezig zijn, bleek wel uit de gezamenlijke themabijeenkomsten. De nieuwe website staging2.swolemelerveld.nl die vlak voor de receptie gereed was gekomen, oogstte veel waardering van de aanwezigen voor de professionele opzet en fris ogende nieuwsberichten met een uitgebreide activiteitenagenda.

Sibelt sloot af met een dankwoord aan alle aanwezigen, medewerkers, deelnemers, vrijwilligers die betrokken zijn bij SWOL voor hun inzet en wenste hen een inspirerend 2013 toe. “Maak er wat van.” Dit was ook wat burgemeester Han Noten vorige week had benadrukt tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie.

Wethouder Maurits von Martels sprak waarderende woorden aan het adres van SWOL. Er is en er wordt veel gepresteerd. Lemelerveld wordt vaak als voorbeeld gebruikt in de gemeente Dalfsen als het om initiatieven vanuit de bevolking gaat.

Na de gebruikelijke toost op 2013 namen Marie Veltjen en Wim Baarslag, beide lid van het seniorentoneel, in een tweespraak een aantal nietsvermoedende bij SWOL betrokken personen op een humoristische wijze op de korrel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.