drie jongens aangehouden voor inbraak

De politie heeft donderdag drie jongens uit Zwolle en Raalte aangehouden. Ze worden ervan verdacht bij tenminste drie woningen in Zwolle te hebben ingebroken.

De politie kreeg donderdag rond 16.00 uur melding van een woninginbraak aan de Van Rielstraat in Zwolle. Uit onderzoek bleek dat buurtbewoners het kenteken hadden genoteerd van een auto die bij de woning had gestaan. Dit bleek een huurauto te zijn die was gehuurd door een 19-jarige jongen uit Zwolle.

Later die dag zagen agenten deze auto rijden op de Lassuslaan en ze lieten de bestuurder stoppen. Bij onderzoek in de auto werden sieraden aangetroffen. Deze waren afkomstig uit onder meer de woning aan de Van Rielstraat. Ook bleek dat er goederen in de auto lagen uit woningen aan de Zernikelaan en de Meester Koolenweg. Bij deze woningen bleek later ook ingebroken te zijn.

In alle gevallen zijn de daders binnen gekomen door een raam te forceren. De agenten hebben de 19-jarige bestuurder aangehouden en naar het politiebureau gebracht. In de auto zaten ook een 17-jarige jongen uit Zwolle en een 18-jarige jongen uit Raalte. Zij zijn ook aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor en de politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.