donna downey geeft workshops bij creabest

Op 25, 26 en 27 januari 2013 komt Donna Downey naar Nederland om workshops te geven. Donna Downey is een zeer bekende Mixed Media Artist. Donna geeft workshops en demonstraties over de hele wereld, en in Nederland komt ze dat doen bij Creabest Scrapbooking en Stempelen in Ommen.

Mixed Media is het combineren van verschillende kunstvormen in één stuk. Donna gebruikt bijvoorbeeld graag acrylverf samen met inkten, stempels, papier en meer. Ze gebruikt collagetechnieken, schildertechnieken, stempeltechnieken en werkt met veel verschillende mediums. Haar werk kenmerkt zich door de diepte die ze aanbrengt door de verschillende technieken en door de verschillende lagen in haar.

Creabest heeft sinds een tijd een leuk assortiment teken- en schildermaterialen die goed voor mixed media werk gebruikt kan worden. Dit assortiment wordt de komende tijd steeds verder uitgebreid. Creabest verkoopt de door Donna geliefde merken van kunstenaarskwaliteit, zoals Golden acrylverf en mediums, Dr. Martins inkten en PanPastel pastelkrijt. Hierdoor heeft Donna ervoor gekozen om speciaal voor Creabest naar Nederland te komen en workshops te verzorgen.

De workshops die Donna zal geven worden overdag en ’s avonds gegeven. De dagworkshops zijn workshops waarin verschillende technieken aangeleerd worden. Op vrijdag 25 januari staat het aanbrengen van diepte door het werken met lagen centraal in de workshop ‘Layered Composition’. Op zaterdag 26 en zondag 27 januari worden allerlei technieken (40 stuks) met verschillende mediums aangeleerd terwijl er een mooi naslagwerk van gemaakt wordt bij ‘The Big 40’.

De avondworkshops richten zich juist op het maken van een mooi canvas. Bij de workshop op vrijdagavond, de ‘She is Strenght – Poppy Canvas’, wordt een canvas gemaakt waarbij Donna alles uitlegt over het opbouwen van een mixed media canvas in meerdere lagen, waarbij verschillende materialen gecombineerd worden. Op zaterdagavond wordt er een canvas gemaakt met Panpastel, een speciaal zacht pastelkrijt in bakjes, waarbij Donna ook ingaat op het combineren van dit krijt met andere mediums.

Alle workshops zitten vol met techniek. Donna neemt de deelnemers tijdens de workshops mee in haar wereld en laat zien hoe zij aan een project werkt. Ze laat zien wat haar inspireert en wat haar drijft. De workshops zijn daardoor geschikt voor alle niveau’s, of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent, of iemand die graag kennis wil maken met deze bijzondere hobby. Voor alle workshops zijn nog enkele plekken beschikbaar.

De workshops worden gegeven bij Creabest Scrapbooking en Stempelen, Kerkstraat 8, Ommen. Voor meer informatie en opgave kijk je op staging2.creabest.nl of neem je contact op met 0529-452451.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.