dieksiepop 2013 krijgt brits tintje

De organisatie van Dieksiepop heeft naar eigen zeggen “wederom een paar fijne bandjes aan het programma toegevoegd.” Met deze bandjes bedoelt de organisatie het trio ‘The Elementary Penguins’ en het vijfkoppige bandje ‘John Coffey’. Een Brits tintje dus tijdens het evenement op 21 juli in Haarle.

Het Amsterdamse trio Elementary Penguins kreeg vorm, nadat zanger Dale Wathey vanuit Engeland over was gekomen om een nieuw muzikaal avontuur te starten. Dale Wathey stond onder meer al op Glastonbury festival en was supporter van Bob Dylan. De bandleden waren daarbij jarenlang roadie van Go Back To The Zoo (stonden in 2010 op Dieksiepop. Met hun nummer ‘Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor’ werden ze binnen één week na de release al uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en opgepikt door het Britse muziektijdschrift NME. Voor meer info over de band zie staging2.theelementarypenguins.com

Dat liefde op het eerst gezicht bestaat, heeft John Coffey bewezen. Zij pakten de organisatie van Dieksiepop vanaf het eerste moment in met hun Rock & Roll-sound. Deze vijf Utrechters bewezen zich eerder dit jaar al tijdens Eurosonic. Het resulteerde voor de band in een platendeal met het Duitse Redfield Records, distributie in de Benelux via Suburban en Rock n` Roll Highschool dat sinds die memorabele avond de boekingen doet. Voor meer informatie zie staging2.johncoffey.nl

Voor overige informatie over de negende editie van het evenement kun je staging2.dieksiepop.nl in de gaten houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.