de kort wil rapport heesweg openbaar

“Omdat er inmiddels geen enkele reden meer is het rapport nog langer te verbergen voor uw inwoners verzoek ik u het college in de eerstvolgende raadsvergadering, dat is dan op 31 januari, op te dragen het bedoelde onderzoeksrapport, onmiddellijk en integraal, voor uw inwoners en de media ter beschikking te stellen,” schrijft De Kort aan de gemeenteraad.

Tegelijkertijd doet de Raaltenaar een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur in een brief aan het Raalter college van B&W: “Bij deze verzoek ik om onmiddellijke openbaarmaking van het onderzoeksrapport dat ten grondslag lag aan de sanering van de enorme bodemvervuiling/vuilstort op het perceel Heesweg 44/44a in Raalte. Naar mijn mening is er geen enkele reden meer dit rapport onder de pet te houden.”

Volgens De Kort bestaat in tegenstelling tot een eerdere andersluidende bewering van de gemeente dit rapport wel degelijk. Daarnaast stelt De Kort dat openbaarmaking van het rapport op geen enkele wijze nadelig kan zijn voor de financiële positie van de gemeente, “noch tast het op een onevenredige wijze de privacy van de heer Haarman aan.”

“De Raalter inwoners moeten in staat worden gesteld te beoordelen of de in rekening gebrachte kosten in redelijke verhouding staan tot de gemaakte kosten. Zonder kennis te hebben van de inhoud van het rapport en wel de integrale, oorspronkelijke versie, is dat niet mogelijk,” stelt De Kort.

Tot slot schijft de Raaltenaar: “Wellicht ontgaat het u, maar u laadt, door het nog langer in de doofpot houden van het bedoelde rapport, allerlei verdenkingen op zich. Veel gehoord: het college zal het rapport tussentijds wel willen kunnen aanpassen, wellicht om bepaalde personen te bevoordelen of te beschermen. Dit moet u toch niet willen! Zeker niet in een tijd waarin toch al zoveel wantrouwen heerst tegenover bestuurders.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.