brainstormavond voor techniekdag 2013

Platform Techniek Salland houdt op dinsdag 5 februari een brainstormavond voor de jaarlijkse Techniekdag Onderwijs Salland. Op deze avond kunnen mensen hun ideeën kwijt en vragen stellen. Op de Techniekdag kunnen basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 en eerste- en tweedejaars van het voortgezet onderwijs een uniek kijkje nemen bij Sallandse bedrijven. Techniek wordt steeds minder als leerrichting gekozen en Platform Techniek Salland wil hier wat aan doen, aangezien deze sector juist hard nieuwe krachten nodig heeft.

“Daarbij gaan we verder dan alleen het openen van onze deuren. We organiseren leuke activiteiten en laten de jeugd op pakkende wijze kennis maken met de mooie werkzaamheden die we binnen onze branche kennen. Zo zien en ervaren zij zelf hoe leuk en hoe belangrijk een technisch beroep kan zijn”, aldus de organisatie.

Inmiddels zijn er al zeven Techniekdagen gehouden in Raalte en omgeving en werkt de organisatie hard aan de achtste editie in oktober 2013. “In onze voorbereidingen nemen wij de ouders graag mee. Zij weten immers als geen ander hoe we de Techniekdag zo aantrekkelijk mogelijk kunnen maken voor hun zoon of dochter. En voor hen zelf! Want ook ouders vormen een belangrijke doelgroep voor ons.”

De avond start om 19.30 uur en wordt gehouden bij het bedrijf LC Maan, Klipperweg 18 in Raalte. LC Maan is een zeer modern bedrijf dat gespecialiseerd is in lijmverbindingen. Het bedrijf beschikt over onderzoekslaboratoria en bouwt machines op het terrein van lijmverbindingen. Een rondleiding maakt onderdeel uit van het programma.

Opgeven kan door aanmelding met voornaam, achternaam, groep of klas en school waarop jouw kind(eren) zit(ten), ouderraad waar je lid van bent (naam van de school) per e-mail naar bureauvenpro@tele2.nl bij voorkeur voor 28 januari. Je ontvangt een bevestiging van de aanmelding en uiterlijk 1 februari een programma met routebeschrijving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.