boeken voor de allerkleinsten in raalte

In de Bibliotheek Raalte was het vrijdag 25 januari feest voor de allerkleinsten, met gezellige muziek van Michiel Megens. Daar begon namelijk Boekstart.

Bibliotheek Raalte werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met (het lezen van) boeken in aanraking te brengen. BoekStart richt zich om te beginnen op ouders van baby’s.

Via een brief van de gemeente, ondertekend door wethouder Hiemstra, krijgen ouders een BoekStart-waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStart-koffertje ophalen bij de bibliotheek, met daarin een boekje (stoffen babyboekje of knisperboekje) en een cd-boekje met liedjes en versjes. Daarnaast krijgt het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, hebben een veel grotere woordenschat dan kinderen die dat niet doen. Je vindt de boekstartcollecties in de bibliotheek in Raalte en Heino.

Vrijdag kreeg de kleine Nikai, net één jaar, van wethouder Hiemstra het eerste Boekstartkofferte. Daarmee was hij gratis lid en kon hij gelijk aan de slag met de boekjes uit zijn koffertje. Dat hij dus ook. Alle aanwezige kindjes kregen zo’n leuk rood Boekstart-koffertje. Sommige gasten sliepen al tevreden, toen ze de bibliotheek verlieten met hun begeleiders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.