bergbeklimster katja staartjes geeft lezing

Katja Staartjes uit Okkenbroek is Nederlands meest succesvolle bergbeklimster. Zij beklom een aantal bergen boven de 8000 meter, waaronder de Mount Everest (8848 m) als eerste Nederlandse vrouw. Ook heeft ze zelf een aantal expedities geleid.

Op woensdag 6 februari laat Staartjes in Raalte adembenemende beelden zien over haar expedities en vertelt ze boeiend over haar intense expeditie-ervaringen. Zij maakt de vertaalslag naar ons persoonlijk leven en dagelijks werk. Wat is jouw passie? Waar krijg je energie van en hoe kom je tot je recht? Iedereen heeft zijn persoonlijke passie en inspiratiebronnen. Wat dat is, daar kom je meestal per toeval achter. Voor Katja Staartjes zijn het de bergen en de bergsport.

Katja neemt je mee op expeditie. Voor topprestaties moet je alles uit de kast halen, maar de sleutel ligt in bezieling. Iets echt willen, is iets anders dan ‘het ook wel willen’. Ze vertelt over wat haar droom was, hoe onbereikbaar die droom leek, en hoe ze die is gaan verwezenlijken. In hoeverre laat je je daarbij bepalen (en misschien beperken) door vaste beelden? Hoe bereid je je voor, hoe werk je samen, hoe verwerk je tegenslag, hoe bereik je de top? En als je die niet bereikt, hoe ga je daar dan mee om? Via een extreme klimexpeditie naar Gasherbrum 1 (8068 m) in Pakistan, brengt Katja je dicht bij uw eigen passie. Aan het einde van de lezing zal zij enkele beelden laten zien van haar actuele expeditie-project, de Great Himalaya Trail.

De avond wordt gehouden in het clubhuis van SV Raalte, Jan van Arkelstraat 2, 8101 EN Raalte. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur voor een kopje koffie of thee. De presentatie begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om nog iets te drinken. Ook kun je een van de boeken van Katja Staartjes kopen. De toegang bedraagt 5 euro inclusief een kop koffie of thee.

Aanmelden kan via e-mailadres spiritualiteitscafe@gmail.com. Vragen kun je ook aan dit e-mailadres sturen of bellen met Petra Streng op 06 – 2370 4855 (maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur). Als je vast in de stemming wilt komen kunt u een kijkje nemen op de website van Katja: staging2.katjastaartjes.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.