Home / archiefcentraal / beleid jansen venneboer ook bij multinational

beleid jansen venneboer ook bij multinational

voorkomen, werd er bij Jansen Venneboer op deze manier al langer plaats geboden aan 55-plussers. Goed voorbeeld doet volgen dus.

In Wijhe is er inmiddels al aan meerdere heren in de categorie 55-plus plaats geboden. Eén van de plekken wordt ingenomen door Hans Haarsma. Hans was 63 toen hij werd aangenomen als Manager Business Development. Hij spreekt van een positief signaal. “De markt voor mensen van mijn leeftijd is dun. Dat ik bij Jansen Venneboer aan de slag kon was voor mij persoonlijk een succes, maar ik denk ook dat 55-plussers in het algemeen met hun ervaring van waarde kunnen zijn voor een bedrijf.” Hans geeft aan wel te hebben ingeleverd met het oog op zijn vorige salaris: “Maar dat was voor mij geen enkel probleem. Je moet het ook van twee kanten bekijken, zij bieden mij de kans op een leuke baan en ik neem genoegen met wat minder geld.”

Ook Jan Schuurman mocht zich gelukkig prijzen met een baan bij Jansen Venneboer. Hij was 57 toen hij begon als constructiebankwerker en levert nog altijd fysiek werk. “Na 34 jaar bij een bedrijf te hebben gewerkt, werd er gereorganiseerd. Dan sta je ineens op straat en ga je je afvragen of je nog wel werk gaat vinden.” Dat Jan goed ontvangen werd in Wijhe, werkte positief. “Ik kreeg er enorm veel motivatie van. Ook ik denk dat de oudere werknemers door ervaring en verantwoordelijkheidsgevoel een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een bedrijf. En dat hoeft dus lang niet altijd achter een bureau te zijn, want ik ga nog regelmatig mee op karwei.”

Of het beleid van Jansen Venneboer nu toch echt wereldwijd gaat doorbreken, zullen we moeten afwachten. In ieder geval zijn de eerste stappen in de goede richting gezet.

Lees ook

Kledingcheque voor kinderen van minima-ouders

RAALTE – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen uit de gemeente Raalte krijgen ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.