arbiter braamhaar bezoekt lemelerveld

Door Niels van’t Erve

Onder het toezicht van tientallen junioren en overige belangstellenden vertelde scheidsrechter Eric Braamhaar vandaag over de ins en outs van de scheidsrechterswereld. Aan de hand van recente videobeelden en een quiz wist hij menig voetballiefhebber te boeien. De komst van Braamhaar betekende niet alleen een leuke ervaring voor de jonge voetballiefhebbers, Braamhaar stipte nog eens aan de dat de noodzaak naar nieuwe scheidsrechters groot is.

Ook binnen onze vereniging is elke nieuwe scheidsrechter, jong en oud een welkome versterking. Ben jij iemand die graag de balans tussen goed en fout wil bewaren op het veld, schroom dan niet en neem contact op met de vereniging.

Dat juist Eric Braamhaar op visite kwam bleek nadien een schot in de roos. Braamhaar is niet alleen op zoek naar talentvolle scheidsrechters in de regio Noord-Oost, hij is ook een geboren en getogen Rijssenaar. ‘Ik ben een echte tukker’, sprak Braamhaar in mooi Twents dialect. En met enkele schunnige Twentse opmerkingen weet Braamhaar de zaal toch goed te boeien. Zo klinkt een enkele keer: “Ach gewoon deurgaan”, nadat Braamhaar een lastige situatie presenteert. En dat er veel lastige situaties voor scheidsrechters zijn blijkt eens te meer. Met de interactieve quiz zijn er genoeg Lemelervelders geweest die op het verkeerde been werden gezet. Want wist u van tevoren dat een wedstrijd pas officieel begint als de bal na de aftrap in voorwaartse richting wordt getrapt?

In het twee-uur durende ‘college’ werd de Lemelerveldse spelregelkennis op de proef gesteld en bijgespijkerd. Ook werd het belang van een onafhankelijke scheidsrechter nog eens aangestipt. Ook binnen deze vereniging is er een groot aantal clubscheidsrechters. Toch zou het zo mooi zijn als er meer scheidsrechters komen die een opleiding bij de KNVB volgen. “Kost een uurtje per week”, vervolgt Braamhaar. “Dan maar een uurtje minder twitteren.”

Als junior kun je beginnen met wedstrijden bij de pupillen. Wedstrijden van 20 minuten met het welbekende penaltyschieten na afloop. Een betere leerschool is er niet aldus Braamhaar. “Ik ben zelf ook begonnen bij de pupillen. Daarna ga je naar de C’tjes, beland je bij de A’tjes en op een gegeven moment sta je voor 15.000 man bij Spakenburg-IJsselmeervogels.” En alsof dat nog niet alles is mag Braamhaar geruime tijd later fluiten bij Barcelona-Glasgow. Wie wil dat nou niet?

De vereniging doet daarom ook een beroep op alle junioren, senioren en andere leden die zich graag in willen zetten voor de sport. Het liefst zie jij ook een fatsoenlijke scheidsrechter bij je eigen wedstrijd, reden genoeg om er even goed over na te denken. En zoals Braamhaar zegt: “Wie wil nou niet door 50.000 man toegezongen worden?”

Volgende week deel 2 van deze Promo avond. Alle senioren en vrijwilligers van de vv Lemelerveld zijn hiervoor uitgenodigd. Aanvang 20:30 uur in de sportkantine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.