alferink heeten sluit op 31 januari

Na bijna 64 jaar sluiten Willy Alferink en Tejo de Haan op donderdag 31 januari definitief de winkeldeur van Alferink-Kado aan de Dorpsstraat in Heeten. Op 1 augustus vorig jaar zijn ze gestart met de opheffingsuitverkoop en op dit moment is de winkel bijna leeg.

Met een heel goed gevoel kijken ze terug op al die jaren. Voor Heeten zal het een gemis worden. Iedereen kon er altijd voor alles en nog wat terecht. Heel wat jaren geleden zijn Tejo en Willy al op zoek gegaan naar een geschikte overnamekandidaat, hetgeen helaas niet is gelukt. Gelukkig is het geen gedwongen sluiting en beiden vinden dat het tijd wordt voor iets anders.

In 1973 is Willy al in de zaak begonnen van zijn ouders, die in 1949 op dezelfde plek zijn gestart met een kleine winkel in huishoudelijk artikelen en geschenken. Op dinsdag 29 januari, en donderdag 31 januari zal er voor de winkeldeur een rode loper liggen. Met dit gebaar willen Tejo en Willy hun klanten bedanken voor de jarenlange klandizie en vertrouwen. “Tijdens deze laatste twee dagen willen we iedereen in de gelegenheid stellen om afscheid te komen nemen van Alferink – Kado,” stelt het duo.

Om leegstand te voorkomen en de droom van Willy uit te laten komen wordt het leegstaand winkelpand ingericht tot “Expositiehuis Willy Alferink“. Vanaf 1 april (Tweede Paasdag ) kan iedereen terecht tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Daarna is de zaak alle zondagen geopend tot en met de laatste zondag in september. In deze periode ( 26 zondagen ) worden er drie verschillende exposities ingericht, telkens voor een periode van 2 maanden.

Willy schildert sinds 1995 en heeft al heel wat keren prijzen in de wacht gesleept. Z`n schilderijen zijn altijd kleurrijk en heel divers en onderwerp. De expositie wordt ingericht met een deel van zijn werken, maar ook met werk van twee à drie andere kunstenaars. Op zijnn website is binnenkort meer informatie te lezen. ( staging2.willyalferink.nl)

Woensdag 30 januari is de zaak in Heeten gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.