afsluiten poppepoort duurt zeker 15 weken

Het duurt tenminste 15 weken om de Poppepoort autovrij te maken. Dat laat het Raalter college van B&W desgevraagd weten. Wethouder van Loevezijn stelt niet negatief tegenover het autovrij maken van de poort te staan.

“Zoals bekend gaan er stemmen op om de doorgang onder de Poppepoort af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer en wellicht ook voor fietsverkeer,” stelt de wethouder in een reactie. Hij noemt ook gelijk waarom de poort autovrij gemaakt zou kunnen worden. “Omdat in het verleden meerdere malen schade is ontstaan aan de poort door passerende voertuigen en omdat er wordt ingeschat dat de doorgang onder de poort zeer beperkt gebruikt wordt, waardoor het eventueel vervallen van deze verbinding beperkt van invloed is op het wegennet.”

Van Loevezijn: “Onbekend is hoeveel fietsers en gemotoriseerde voertuigen gebruik maken van de verbinding. De inschatting is weliswaar dat het gebruik zeer beperkt is, maar we willen dit graag staven met een meting. Daarom zal eerst een verkeerstelling worden gehouden om daarna te besluiten of we de verbinding gaan afsluiten voor fietsers en/of gemotoriseerd verkeer.”

Raadslid Egbert den Daas van Lokaal Alternatief wil geen halszaak van de kwestie rond de Poppepoort maken: “Via de officiële kanalen heb ik nooit vernomen dat dit een verkeerstechnisch probleem gevonden wordt door de Raaltenaren. Mocht dit desalniettemin toch problematisch gevonden worden dan moeten verkeerskundigen er hun licht maar eens over laten schijnen en met een passende oplossing komen. Maar laten we nu niet in de valkuil vallen door om politieke redenen een oplossing te creëren voor een niet bestaand probleem.”

Mathijs Perton van D66 houdt zich ook op de vlakte: “Ik kan er heel kort over zijn. De doorgang kent al een beperking vanaf één kant voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen. Dit is ook zeer begrijpelijk gezien de doorgang uitkomt op de Kerkstraat wat een redelijk drukke doorgaande weg is. Op eerste zicht is de bereikbaarheid via de Koestraat/Munstersestraat voldoende voor het parkeerterrein op het Herenhof, maar dat is een vraag die door de verkeersdeskundige van de gemeente naar mijn mening beantwoord kan worden zonder dure onderzoeken. In dat geval is het plaatsen van een identiek bord aan de andere kant een kleine moeite.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.