Home / archiefcentraal / activiteit voor jonge mantelzorgers uit de regio

activiteit voor jonge mantelzorgers uit de regio

Carinova Steunpunt Mantelzorg houdt in samenwerking met SMON welzijn en stichting De Schakel op vrijdag 1 februari een avond weerbaarheid en sporten voor jonge mantelzorgers uit de gemeenten Deventer, Raalte, Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Deze activiteit is bedoeld voor mantelzorgens van 12 tot en met 15 jaar en vindt plaats in Ontmoetingscentrum De Schakel in Nieuwleusen.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren bij wie er thuis iemand extra zorg nodig heeft. Dat kan een ouder, broer of zus met een ziekte, een beperking of met psychische- of verslavingsproblemen zijn. Een kwart van alle jongeren zorgt voor een familielid. De aandacht binnen het gezin van deze jongeren gaat vaak uit naar het familielid dat extra zorg nodig heeft. Voor de jonge mantelzorgers is er dan minder aandacht. Zij blijven vaak alleen met hun zorgen.

De kosteloze avond voor deze jongeren start om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Je dient zelf vervoer te regelen en sportkleding in de vorm van een shirt, broekje en zaalschoenen mee te nemen. Opgeven kan tot 25 januari bij Rinie van de Hoek via r.vandehoek@carinova.nl

Lees ook

Herman Engberink na verkiezingen niet terug als wethouder

OLST-WIJHE – Herman Engberink is na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 niet beschikbaar voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.