aanmelden summer event mogelijk

De winter mag dan wel in het land zijn, maar de voorbereidingen voor het zomerse beachhandbal en beachvolleybal bij De Leeren Lampe zijn al begonnen. Dit tweede ‘DLL Summer Event’ wordt op vrijdag, zaterdag en zondag 5, 6 en 7 juli gehouden en de inschrijving is nu geopend.

‘’Vorig jaar was het een groot succes terwijl we het toen binnen twee maanden hebben georganiseerd. Nu beginnen we dus veel eerder om het verder uit te kunnen bouwen, bijvoorbeeld met finales op de zondagmiddag, ’’ zo zegt Frans Rouwenhoff. De oud-voorzitter van Kwiek handbal en huidig bestuurslid van Ribs & Blues is voorzitter van de organisatie. Hans Kappert (handbal), Erwin Koerhuis en Peter Maatman (beiden volleybal) en Joost Meijerink en Joop van den Enk (beiden De Leeren Lampe) completeren de organisatie. Deze maand al krijgen alle verenigingen en bedrijven bericht dat aanmelding

weer mogelijk is tot 28 februari.

Uiteraard kunnen ook andere vriendenclubs, families, straten, buurten en scholen uit heel Salland zich aanmelden voor dit eerste weekeinde van juli. Volgens de immer uitdijende regionale feestkalender is dat het enige zomerse weekend in heel Salland zonder dat er ergens een tentfeest gehouden wordt.

In 2012 werden de aangevoerde honderden kuubs fijn zand gestort op de verharde parkeerplaats achter De Leeren Lampe. Daarop werden de verschillende beachhandbal- en volleybalvelden uitgezet. In juli dit jaar schuift alles op richting het grasveld naast De Leeren Lampe waar normaal gesproken de fietsen in het weekeinde staan. ‘’We willen het terrein iets meer concentreren zodat de speelvelden dichterbij het weer aanwezige horecaplein komen. Dat is voor de deelnemers maar ook voor de toeschouwers nog gezelliger,’’ zo vertelt Meijerink.

Hoofdmoot van dit tweede ‘Summer Event’ blijft sfeer en gezelligheid. Om het sportieve aspect extra aandacht te geven worden nu op zondagmiddag de finales van de poulewedstrijden van vrijdag en zaterdag gehouden. ‘’De eerste keer ontbrak daarvoor nog de tijd. Mede daarom zijn we nu veel vroeger met de voorbereidingen begonnen. Inschrijven kost 20 euro per team en dat kan tot 28 februari via info@deleerenlampe.nl.’’

Het evenement staat organisatorisch los van de Raalter handbal- en volleybalclubs, al wordt er bijvoorbeeld met volleybalvereniging Salvora goed samengewerkt. ‘’We vinden het leuk als verenigingen zich komen presenteren tijdens dat weekeinde, bijvoorbeeld met een eigen kraampje om potentiële nieuwe leden te informeren. Maar ook willen we weer graag samenwerken met de mensen van sportschool Lifestyle. Omdat we nu al vroeg begonnen zijn met de voorbereidingen kunnen we aan het omlijstende programma veel extra aandacht schenken,’’ zo zegt de kersverse voorzitter Rouwenhoff; ‘’Mijn belangrijkste werk is en blijft trouwens om te zorgen dat alle horeca-activiteiten goed verlopen.’’ En dat is niet onbelangrijk bij deze combinatie van sport en feest.

Aanmelden (met vermelden van volleybal of handbal, welke categorie en wie contactpersoon is) kan via info@deleerenlampe.nl. Daar is ook meer informatie aan te vragen (0572-355855).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.