7000 kilometer rijden voor het goede doel

Wesepenaar Robbie Damwijk doet samen met zijn teamgenoot Arthur Kistemaker uit Gorssel in februari mee aan de Amsterdam-Dakar Challenge van start. Een rally voor het goede doel. Met een auto van maximaal 500 euro (‘opgepimpt’ met een budget van 250 euro) leggen de deelnemers de afstand Amsterdam-Dakar af. Vervolgens bieden de deelnemers de voertuigen aan in Gambia om te worden geveild voor het goede doel.

Arthur Kistemaker (45), zelfstandig ondernemer in Gorssel, had gehoord van deze rally en wilde er altijd al eens aan meedoen. Arthur is net als Rob geïnteresseerd in de techniek, de navigatie en improvisatie die bij de challenge noodzakelijk is om de finish te halen. Robbie Damwijk (45) uit Wesepe is in het dagelijks leven ambtenaar. Hij vindt zichzelf “eigenlijk iets te flitsend voor deze job, vandaar de drang naar het avontuur in de woestijn!”

Arthur: “Tijdens deze 7000 kilometer door Marokko, Mauretanië en Senegal ben je als teams op elkaar aangewezen, hulp bij pech of ongevallen is niet georganiseerd. Een roadbook, een gps en gebrekkige bewegwijzering moet ons de weg wijzen. Aangekomen in Dakar wordt de finish gevierd en vervolgen we een dag later onze reis naar Banjul in Gambia. Daar worden de auto’s schoongemaakt en ter veiling aan de organisatie aangeboden. Wij dragen door het rijden van de route met deze auto graag ons steentje bij!” Op de website – zie staging2.teamle4.nl, sponsors – is te zien dat er nog veel spullen nodig zijn om de reis mogelijk te maken. Voor giften staat rekening 47.90.47.537 open, tnv. A. Kistemaker.

Arthur en Rob steunen (mede dankzij hun sponsors) met hun tocht het werk van de stichting Geef Gambia Toekomst, dat een Skills Training Centre heeft opgezet voor de kansarme jeugd. De stichting bouwt bij het Centre een kledingatelier en een winkel en dat kost natuurlijk geld. Als het gebouw er eenmaal staat moet het geschikt gemaakt worden om te dienen als atelier en winkel. Dit betekent dat er ruime werktafels moeten worden aangekocht, een toonbank, pasruimtes en alles wat verder bij de inrichting van een atelier/winkel komt kijken, zoals elektriciteit/verlichting, verf. En ook daarvoor kan de stichting het sponsorgeld van Arthur en Rob goed gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.