27e dansgardefestival olst in teken van kika

Dit jaar is er sprake van concurrentie met andere festivals, aangezien het evenement niet meer is aangesloten bij de Nederlandse Danssport Organisatie (NDO). Dit had als gevolg dat de organisaties van verschillende festivals maar al te graag op de vrijgekomen tweede zondag van januari hun evenement wilden plaatsen.

In aanloop naar dit festival werd de organisatie ook geconfronteerd met de gevolgen van de economisch moeilijke tijden: het huren van de sporthal werd fors duurder en het vinden en behouden van sponsoren steeds moeilijker. De organisatie is er dan ook zeer trots op dat het dit jaar toch weer is gelukt om de begroting rond te krijgen. Oosterlaar Trucking uit Olst is dit jaar de hoofdsponsor. De organisatie werd enthousiast gemaakt door eigenaar Harm Oosterlaar om het festival dit jaar in het teken van KIKA (Kinderen Kankervrij) te organiseren. Een deel van de opbrengst van onder andere de entreegelden zal gedoneerd worden aan het goede doel. De Holstobloazers zullen de vergoeding die zij ontvangen voor hun optreden eveneens doneren aan KIKA en bij de entree wordt een bus geplaatst waar de bezoekers een donatie kunnen doen.

Het festival van de Iesselzotten wordt om 12.30 uur geopend door wethouder Ans Otterloo van de gemeente Olst-Wijhe. De prijsuitreiking vindt naar verwachting rond 17.30 uur plaats en wordt verzorgt door burgemeester Ton Strien. De entreeprijs bedraagt 3,50 euro per volwassene. Kinderen tot en met 12 jaar en 65-plussers betalen 1,50 euro per persoon.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.