1500 schaatsers in lemelerveld

verwegingen voor haar leden en bezoekers de baan, terwijl de een na de andere schaatser letterlijk en figuurlijk door het natuurijs ging op de ongecontroleerde Nederlandse wateren.”

De eerste schaatsweek begon in Lemelerveld op donderdagmiddag 17 januari om 13:00 toen ’t Schaatspunt als eerste natuurijsbaan in de hele regio haar poorten opende met een ijslaag van zeven tot negen centimeter dik. “Meteen dienden er zich ’s middags zo’n 350 schaatsliefhebbers uit de hele regio aan, die naar hartenlust de eerste rondjes op natuurijs draaiden, waarna ’s avonds na het eerste baanonderhoud zo’n 650 schaatsenrijders het Lemelerveldse ijs betraden en zich in de gezellig drukke kantine tegoed deden aan de welverdiende verse koffie of warme chocolademelk.”

Nadat de website van de ijsbaan die week ruim 6800 keer bekeken was met als piek 2560 keer alleen op de zaterdag, kwam zondag om 17:07 het verlossende bericht van het ijsbaanbestuur, “het giet deur”, en opende de baan zondag 20 januari om 10:00 wederom haar deuren. Het was een gezellige drukte waarbij volop werd genoten tot de baan dicht ging en het ondertussen ijzig koud waaide en sneeuwde.

De vooruitzichten voor komende week zijn vooralsnog goed, dus houd de website van ijsbaanvereniging Lemelerveld goed in de gaten, of breng een bezoekje aan ’t Schaatspunt want deze is gewoon geopend.

Voor verdere info: staging2.ijsbaanlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.